La pluja trenca murs i arranca l’asfalt d’uns 40 camins d’Alzira

0
827
Mur caigut en el camí Vell de Corbera pròxim al barranc de la Murta
El camí Vell de Corbera es troba tallat al arrancar l’asfalt la pluja en este tram
Espectacular solsida en un mur d’un camp de la Murta

L’Ajuntament d’Alzira encara està avaluant els nombrosos danys que ha produït el diluvi del passat 16 de novembre en murs i camins de l’extens terme de la capital de la comarca.

El segon terme de major extensió de la província de València que abasta, 111 km2 de superfície, està travessat per prop d’un centenar de barrancs.

La regidoria de Medi Ambient ha assegurat a Riberaexpress que els camins afectats s’apropen als 40 en distintes partides del terme, inclosa la Garrofera.

Un dels camíns més afectats pel desmoronament de murs de gran alçada és el de la solana de la Casella, mentre el de l’ombria, per on discurrix el barranc, es troba pràcticament intransitable. Per això les brigades municipals treballen a destall estos dies per retirar els enderrocs dels murs i per taponar els enormes clots causats en l’asfalt per la força de l’aigua. Cal tindre en compte que els camins del terme es troben, a hores d’ara´prou transitats en estar en plena campanya per les collites tant dels cítrics com dels caquis.

La relació de danys en el terme que serà «molt quantiosa» s’incorporarà a les pèrdues que estan declarant en La Clau els veïns damnificats de les zones de Les Basses, Venècia i del Parc de l’Alquenència.