L’Alcúdia, el municipi menor de 40.000 h que compta amb menys aturats

0
403
Treballador d'Istobal

Segons les dades que fa públiques el diari Expansión en la seua web, l’Alcúdia és actualment el municipi mitjà (entre 10.000 i 40.000 habitants) amb menys atur de la Comunitat Valenciana.

Seguint la tendència dels últims anys, la xifra de persones aturades continua descendint a poc a poc i a hores d’ara l’Alcúdia presenta un percentatge de persones aturades del 9,45%, la xifra més baixa des que esclatà la crisi econòmica l’any 2008. El municipi riberenc que suma 11.926 habitants, sols contabilitza 526 aturats.

Climatologia adversa

És tracta d’una dada molt significativa en aquests moments, ja que la campanya agrícola del 2018 s’ha vist afectada per una climatologia molt adversa que malauradament provocarà una disminució dels jornals totals tant al magatzem com al camp. Tot i això l’excel·lent gestió tant de la cooperativa CANSO com de les altres empreses locals vinculades al sector hortofrutícola està permetent mantindre una taxa d’ocupació elevada que es reflexa en les xifres d’aturats. No obstant això, des de l’Ajuntament, amb el recolzament de la resta d’administracions, ens estem preparant per oferir més jornals que permeten completar els ingressos a les famílies que puguen no vore completades les tradicionals temporades agrícoles.

A més a més, el dinamisme del nostre teixit empresarial i comercial continua apuntalant i incrementant més si cap els nivells d’ocupació, demostrant, una vegada més que les polítiques municipals de recolzament a estos sectors l’esperit emprenedors dels comerciants, dels empresaris i dels autònoms ens ha situat en primer lloc en aquesta lluita per superar la crisi.
La conjuntura econòmica propiciada per un govern autonòmic centrat en la gent i no en els grans events que beneficien a molt pocs també està mostrant els seus resultats i resulta fonamental en les xifres d’atur que en general es poden observar al nostre territori. Això, juntament amb el govern del canvi que lluita ara en Madrid per impulsar uns pressupostos expansius ens ajudaran a consolidar el creixement de l’economia local.