Concentració i altres activitats a Carcaixent contra la violència de gènere

0
472

 

Demà s’ha convocat una concentració simbòlica en la que participaran alumnat i professorat dels centres de Carcaixent

 

L’Ajuntament de Carcaixent amb la col·laboració d’entitats i associacions locals han preparat diverses iniciatives al voltant de la data del 25 de novembre, “Dia Internacional contra la Violència de Gènere”. Les activitats, organitzades des del consistori a través de l’àrea de Benestar Social i Igualtat, s’han plantejat amb la finalitat de visibilitzar i sensibilitzar sobre la desigualtat que pateixen les dones en tots els àmbits  per a que la població prenga consciència de que la violència de gènere és un greu problema global i social.

 

Una de les propostes són les “Trobades sorores”, diversos encontres amb altres dones de Carcaixent per tal de conèixer i viure què és la sororitat en primera persona. Així, s’han plantejat tallers amb metodologies vivencials, participatives i creatives adaptades al grup segons els seus objectius i necessitats per tal de crear un espai de convivència únic. Com han explicat des de l’Àrea d’igualtat, amb estes trobades es pretén facilitar les relacions d’amistat entre dones per a crear xarxes de complicitat que els possibilite experimentar altres maneres d’enfrontar-se a la quotidianitat i gestionar el seu dia a dia. En principi s’han programat quatre sessions els  divendres del mes novembre i desembre per a les que calen inscripció prèvia en el correu mcarmen.juan@carcaixent.es

 

Altra de les iniciatives que s’han posat en marxa des de l’Àrea d’Igualtat és la creació de “xarxes d’agents pel Bon Tracte” amb l’alumnat de secundària que desitge implicar-se fora de l’horari lectiu en el foment de les relacions igualitàries entre dones i homes. D’esta manera,  utilitzant el debat, el teatre, jocs dinàmics, treballs en grup i altres materials s’analitzarà la seua realitat més immediata per a que puguen adonar-se de la diversitat de violència de gènere que presencien des d’edats tan primerenques en el seu entorn més immediat.  La intenció final de l’Àrea d’Igualtat amb estos encontres és formar-se entre totes i tots com “agents de Bon Tracte” per a poder realitzar propostes adaptades a les situacions concretes que viuen diàriament. La inscripció també pot realitzar-se a través del correu mcarmen.juan@carcaixent.es

 

Finalment, per visibilitzar la lluita diària de Carcaixent contra la violència masclista, demà divendres 23 de novembre es realitzarà una concentració simbòlica a les 12:45 en la Plaça Major per a commemorar el dia internacional contra la violència de gènere. En esta concentració està previst que participe alumnat i professorat del centres educatius de secundària de ciutat així com la ciutadania en general i el Consell de les Dones de Carcaixent.

 

Com ha explicat Teresa Oliver,  regidora responsable de Benestar Social i Igualtat, “des de l’Ajuntament de Carcaixent volem interpel·lar a la societat en general perquè assenyale totes les formes de violència masclista: física, psicològica, sexual, econòmica, simbòlica i, fins i tot, la subtil”. Així, ha afegit, que totes les activitats estan pensades amb l’objectiu “de donar-li a la programació un caràcter més transversal,  per a que la societat trenque els murs i siga conscient que este és un problema de totes i tots i no sols una qüestió domèstica. Volem que la gent assenyale el masclisme”, ha remarcat.