Ciudadanos atribuix els danys sols al canal de les Basses i a la «mala gestió del tripartit»

0
891
Carrer de les Basses en la última inundació

•  José Luis Ruiz: “Els danys materials han estat més grans per la nefasta gestió del tripartit i la seua falta de previsió”

El grup municipal de Ciutadans (Cs) d’Alzira ha fet balanç dels efectes de les pluges de dijous passat al costat de la diputada provincial Mamen Peris, que ha comprovat els danys i s’ha reunit amb veïns afectats.

El regidor de Cs, José Luis Ruiz, ha insistit en «la nefasta gestió del tripartit tant en la prevenció com en la reacció». Per a l’edil, «esta ineptitud del govern municipal s’ha traduït en majors danys materials».

D’una banda, Ruiz ha explicat que «les inundacions es deuen, entre altres causes, a la falta de manteniment dels barrancs»«Esta és una denúncia que Cs porta fent més d’un any per evitar, precisament, el que va succeir la setmana passada», ha destacat alhora que ha advertit que «tornarà a passar si no fem res perquè l’excés de vegetació i escombraries provoca un tap que fa que s’acumule l’aigua a la capçalera i provoca el desbordament del curs habitual».

A més, ha recordat que «al tripartit se li omplia la boca prometent que el nou canal anava a evitar que mai més hagués inundacions en estos carrers». No obstant això, ha criticat, «s’han constatat problemes estructurals d’aquestes noves obres». De fet, ha remarcat, «el canal va rebentar i va provocar part de les inundacions per estes deficiències»«Tot i això, estes fotos i informació no s’hagen traslladat a la ciutadania», ha denunciat.

D’altra banda, ha explicat Ruiz, «no s’ha invertit en projectes pluvials que haurien evitat aquest desastre i que segueixen guardats en un calaix»«És clar que este tipus de projectes d’interès general no estan dins de les prioritats de l’equip de govern actual, que està més centrat en invertir en monuments per fer-se fotos, a fer i desfer sense criteri i en hangars per piragües», ha declarat Ruiz.

Finalment, el regidor ha apuntat «la falta de reacció del tripartit davant les inundacions»«Els veïns es van veure desbordats, amb l’aigua a casa de sobte i sense rebre informació de les autoritats», ha conclòs.