Adicae recomana fer un consum «responsable» en el Black Friday

0
585
Plantilla by Pixartprinting

Des de l’Associació de Consumidors Adicae Comunitat Valenciana som conscients que la celebració del “Divendres Negre” o més conegut com “Black Friday” d’origen nord-americà ja està consolidat en la nostra societat.

 

Per això, advertim de la necessitat de dur a terme un consum responsable en estes dates i no “comprar” qualsevol cosa pel simple fet de que estiga “mes barat”.

 

És veritat que,  amb vista a les festes del pròxim nadal, pot ser un bon moment per a avançar les compres aprofitant estes ofertes, Però tot això de forma racional i conscient, tenint clares les necessitats que realment podem tindre.

 

A més, recordar que totes estes compres compten amb les mateixes garanties i drets que les que es duen a terme en qualsevol altra època de l’any quant a devolucions, desistiments, queixes i reclamacions, per la qual cosa és imprescindible guardar i conservar els justificants de compra i de pagament (tiquets, factures, etc.) que s’han de conservar sempre, igual que les caixes i envol toris, s’han de conservar almenys els primers 15 dies.

 

És important saber que des del dia que t’arriba al teu domicili el producte o des del dia que ho adquireixes en l’establiment, tens 14 dies per a tornar-ho en cas de ruptura o desperfecte.

 

Finalment, des d’Adicae Comunitat Valenciana s’aposta pel comerç de proximitat, el que tenim a l’abast en les nostres ciutats i pobles amb els mateixos avantatges i condicions que puguen oferir les grans empreses i, a més prestant un clar suport als nostres comerciants i els seus treballadors.

 

Carles Aranda Mata 

Vicepresident Adicae Comunitat Valenciana