L’Alcúdia contra la violència masclista

0
547
  • La programació d’actes inclou una xerrada a càrrec de la fiscal Susana Gisbert, a més d’altres activitats on es recorda que la implicació de la ciutadania és fonamental per erradicar la violència masclista.

Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de l’Alcúdia ha organitzat una programació d’actes que tenen com a objectiu mostrar el seu rebuig cap a la violència masclista i el seu compromís en la lluita contra aquesta.


El primer acte serà a càrrec de Susana Gisbert, fiscal especialitzada en violència masclista i portaveu de la Fiscalia Provincial. La xerrada, que porta com títol «Perspectiva de gènere en justícia», tindrà lloc el dimecres 21 de novembre a les 19.00 hores de la vesprada a la Casa de la Cultura.


Per altra banda, el divendres 23 de novembre, al matí, s’instal·larà un panell al Mercat Municipal on la gent podrà deixar els seus missatges contra la violència masclista. A més, aquesta activitat també està pensada per donar-li visibilitat a aquest greu problema i informar a tot el veïnat de l’ajuda que presta el consistori a les víctimes.


Eixa mateixa vesprada, a les 19.00 hores de la vesprada, tindrà lloc la Marxa per les víctimes de la violència contra la dona que eixirà des de l’Ajuntament fins a arribar a la Plaça Tirant lo Blanc. En aquest lloc, serà on es llegiran els noms de les dones assassinades des del 25 de novembre de 2017 i es guardarà un minut de silenci. L’acte finalitzarà amb la lectura del manifest que es va aprovar per tots els grups polítics en l’últim plenari municipal.

  • El paper clau de la ciutadania


Per altra banda i amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre de gent possible, enguany s’ha portat a terme una iniciativa amb la qual es pretén recordar que la implicació i sensibilització en la població és una part fonamental per aconseguir que la igualtat entre hòmens i dones siga una realitat.

D’aquesta manera, s’han confeccionat unes tovalloles (servilletes) destinats a tots els establiments de restauració del municipi perquè el missatge arribe a un màxim nombre de veïns i veïnes possible. Amb tot això, es continua amb l’esperança d’avançar cap a l’erradicació de la violència masclista perquè les noves generacions només coneguen moltes de les discriminacions que encara hui existeixen com una cosa del passat.