Mónica Oltra anuncia en Alzira un decret del Consell que pal.liarà els danys de les inundacions

0
1325
Mónica Oltra amb dirigents de l'Associació de Veïns
La vicepresidenta del Consell amb l’alcalde d’Alzira
La directiva de l’associació amb la vicepresidenta de la Generalitat i l’alcalde d’Alzira

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat esta vesprada a Alzira la voluntat del Consell per promulgar, en breu, un decret d’inici d’actuacions, destinat a pal.liar els “danys agrícoles i urbans” causats per les inundacions de la matinada del passat 15 de novembre.

El municipis afectats gaudiran de 45 dies per a presentar el corresponent informe amb l’evaluació de totes les pèrdues.

Episodis habituals

Oltra ha requerit a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a “que es pose les piles” per tal de fer les obres necessàries que “minimitzen al màxim els danys causats” així com “l’impacte sobre la població, adaptant-se al canvi climàtic, donat que estos episodis de pluges va a ser cada vegada més habituals”.

Pel que fa al cas concret d’Alzira, Oltra, ha comentat que “cal connectar” els barrancs que baixen de la muntanya amb el barranc de la Casella, “que ha de tindre una major capacitat”.

La vicepresidenta de la Generalitat ha resaltat en l’Associació de Veïns de Les Basse que, “mitjançant el Patricova, hem identificat els perills, ja tenim el diagnòstic i poc a poc faren les obres adients”.

La vicepresidenta ha recorregut, acompanyada per l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, algunes de les zones més afectades del municipi com el CEIP Gloria Forts, o un taller d’electromecànica i s’ha reunit amb algunes entitats com l’Associació de Veïns de les Basses i l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFA).