Els agricultors de la Ribera pendents de l’aiguat i el pitxat dels cítrics

0
541
Cítrics pixats en esta imatge d'arxiu

Els agricultors de la Ribera, ueno fa molt de temps reclamaven pluja, ara temen els danys causats per l’excés de precipitacions que es poden traduir en el pitxat de les clementines, a’aiguat de les taronges i el tacat en el cas dels caquis.

Per citar un exemple a Alzira s’han recollit al voltant de 400 l/m2 en les parcel.les de la vall de la Murta, davant els 250 l/m2 en la zona de l’Horta.

El tècnic de la Cooperativa Hortofrutícola d’Alzira –Alzicoop-, Toni Soler ha declarat a Riberaexpress que «podrem evaluar els danys després de dos dies de sol», però aventura que a bon segur hi hauran «pèrdues» davant les grans quantitats d’aigua caigudes al terme». Ara bé, es lliuraran les parcel.les en les que els productores aplicaren, en el seu dia, el tractament preventiu.

A més cal tindre en compte la pèrdua de jornals per part dels collidors que no podran eixir a collir, al menys fins el dimecres, «donat que ara els camps tenen al menys un pam d’aigua».

Les previsions meteorològiques apunten que demà dimarts canviarà el vent a ponent i les temperatures pujaran al voltant de 6 graus. Però caldrà esperar a la rapidesa amb la que es sequen les parcel.les per tal que puguen tornar a collir.