El barranquet Fosc que mantingué en suspens a dos barris

0
2526
Un veí junt el tram final del barranc on brollava l'aigua la matinada del 15
Tram on baixa pegat a les instal.lacions d’Icre Cream (antiga Avidesa)
El Fosc en la part alta captat des de la carretera de la Casella
Zona per on travessa el camí dels Pescadors

Naix prop del Racó i arriba a la ciutat pegat a l’antiga Avidesa 

El menut barranc inundà Venècia i l’Alquenència la matinada del 15-N

El Fosc és un barranquet, curt, estret i amb una bona pendent que baixa des de la porta d’accés a la urbanització del Racó, fins prop de l’avinguda Mestra Josefina Fernández (antiga Vicent Vidal), amb un últim tram pegat al mur de l’antiga factoria d’Avidesa.

Al menys, en els últims 10 anys no s’havia donat a conèixer, tot i que en esta ocasió el tren de tempestes, procedent de la Safor, entrà a Alzira per la seua àrea d’influència durant la matinada del passat dia 15.

Amb tan sols hora i mitja el Fosc despertà i abocà milers de m3 d’aigua a la zona del parc de l’Alquenència i Venècia on els seus veïns no donaven crèdit del que veien tot i la foscor de la nit.

Un video, grabat per un veí, (penjat al facebook de Riberaexpress), revetla com brollava amb inusitada força en el punt on el barranc conecta amb el clavegueram del carrer. En un tres i no res, els veïns que havien eixit a aparcar els seus vehicles en la zona pròxima al centre Garcia Sanchiz, s’adonaren que l’aigua ja els pujava pels genolls i que l’avinguda semblava una piscina.

El barranquet, prou desconegut, començà a eixir recentment de l’anonimat, davant la construcció del nou canal de les Basses. El govern local el citava, davant una segona fase del projecte, en la que cal recollir les seues escorrenties, mes a prop de la muntanya, als inicis de la Casella.

Ara el Fosc ha acabat d’eixir totalment a la llum, per a restar protagonisme als grans i reconeguts barrancs de la Murta i la Casella, causants de tantes i tantes inundacions.

Del que pot presumir, això sí, davant els seus rivals, és d’estar tots els anys, un poc més net, durant les èpoques de pluges, en formar part tots els estius del llistat de neteja de barrancs que fan els jornalers agrícoles aturats.

Riberaexpress