Els barris d’Alzira inundats recuperen poc a poc la normalitat

0
1629
Protecció Civil netejant hui un baix del carrer Josefina Piera
Virgínia netejant este matí el local inundat per primera vegada

Mestres netejant el gimnàs del Ceip Gloria Fuertes

Més de 150 efectius col.laboren en la recuperació de la ciutat

És la primera vegada que s’inunden els baixos del carrer Josefina Piera

Els professors del Gloria Fuertes intenten deixar les aules a punt per al pròxim dilluns

Al voltant de 150 efectius col.laboren este dissabte en tasques de neteja als barris de Les Basses, Venècia i en la zona del parc de l’Alquenència que han sigut els més afectats per la tempesta d’ahir que descarregà 235 l/m2 a Alzira desbordant el barranc Fosc i el Camí Pescador-Arena

Cal destacar la presència de varies brigades de Divalterra i Tragsa, a més de bombers, junt a les plantilles de FCC i d’Obres Públiques, Aguas de Valencia-Marmi i d’Inditec.

La major part de les seues tasques es centren en buidar l’aigua de soterranis particulars i públics, com el de la Mancomunitat de la Ribera Alta i la neteja dels carrers, així com també prestar ajuda als titulars de baixos que encara emmagatzemaven el fanc baixat de les muntanyes pròximes.

És el cas del local de Virginia i el seu home, un jove matrimoni que viu al carrer Josefina Piera, a pocs metres del parc de l’Alquenècia; «vivim açí fa ara 10 anys i mai ens havia entrat una gota d’aigua», recorden, al temps que es mostren agraïts a Protecció Civil «per la seua inestimable ajuda» en la neteja del baix.

Al centre públic Gloria Fuertes, la directora i els mestres fan des d’ahir hores extraordinàries per deixar a punt les instal.lacions educatives per a recuperar els alumnes el pròxim dilluns. No és una tasca fàcil però, amb el suport d’empleats municipals, van a intentar lliurar-se, este cap de setmana, dels 20 cm, d’aigua barrejada amb fanc, que es passejà per aules i patis la matinada del dijous.

La gran majoria dels veïns de les Basses que va buidar ahir el fanc i l’aigua, feia hui ja una vida quasi normal, comentant, això sí, bé al carrer, bé en bars i cafeteries perquè el barri ha tornat a inundar-se després de la patida en 2014.

A l’Associació de Veïns, dos dones passaven este migdia el motxo per última vegada, després de dia i mig d’intens treball.

Ara les administracions deuran pendre bona nota per resoldre, definitivament, la problemàtica de les tres zones afectades, sobre tot perquè els seus veïns no tornen a tindre el malson de la pasada matinada.

Riberaexpress