Carcaixent entrega 5 vivendes socials a famílies del municipi

0
648

El Ple Municipal va aprovar l’adjudicació del contracte de construcció i prestació del servei a la Fundación Manantial, única proposta presentada

 

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat cinc habitatges socials esta setmana en Carcaixent. Segons han informat fonts de Conselleria, un dels pisos s’ha assignat a una família que s’havia vist obligada a abandonar la seua casa a causa d’una execució hipotecària.

Solament a Carcaixent, la Conselleria ha adjudicat 16 habitatges públics a la legislatura i ha invertit 188.540 euros en la millora dels immobles que gestiona al municipi. Unes xifres que, segons ha declarat la directora general d’EVha, Laura Soto, «mostren l’esforç del Consell per recuperar i mantenir un parc d’habitatges que ha de ser destinat a les famílies amb problemes habitacionals, a persones que realment ho necessiten».

Teresa Oliver va voler destacar que la qüestió de la vivenda és un tema prioritari per a tot l’Equip de Govern i que s’han dedicat molt esforços per poder disposar del major nombre de vivendes possible i poder atendre tots les sol·licituds. La regidora també ha explicat que la intenció del àrea ha sigut des del principi “treballar per a aquelles persones que es veuen en una situació complicada per a que puguen accedir a una necessitat bàsica com és un lloc per a viure”. Així, ha afegit que els contactes amb la conselleria han sigut constants per tal d’agilitzar els processos i habilitar el major nombre de vivendes per tal que siguen adjudicades.

L’adjudicació a les famílies es realitza per estricte ordre de puntuació en la llista de demandants d’habitatges de EVha, adequant-se la composició familiar dels sol·licitants a les característiques dels habitatges disponibles en cada moment. La puntuació es calcula atenent a una sèrie de criteris socioeconòmics i personals de la unitat familiar, per això és fonamental la col·laboració dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Carcaixent ja que són els encarregats de redactar els informes i gestionar les sol·licituds. Teresa Oliver ha explicat que per tal de  millorar i agilitzar els processos, s’ha designat a una tècnic del departament de Benestar Social per a coordinar la qüestió de les Vivendes Socials.