Veïns de Les Basses: «Esta vegada no ens ha avisat ningú»

0
1881
Desolació en el propietari del Bar Màrmol

Alzira acumula més de 230 l/m2 en les últimes 24 hores

Els veïns i vëïnes del barri Les Basses són un clamor este matí » ningú ens han avisat» lamentaven a preguntes de Riberaexpress, mentre netejaven els baixos de les cases.

Fins i tot critiquen que «l’Ajuntament no haja alçat les trapes dels albellons tot i l’avís roig» d’AEMET, deia més d’una veïna.

Paquita, a la que l’aigua s’havia passejat per tota la casa, ems deia «passa i voras el xocolate que tinc», en clara referència al fanc que havia acompanyat l’aigua.

La pràctica totalitat del barri estava este matí mobilitzat netejant leseus vivendes i plantes baixes.

Aigua per la cintura

Cap dels veïns ha pogut dormir a partir de la 1 de la matinada quan s’intensificà la pluja sobre la ciutat, dedicant-se en primer lloc a traure els vehicles de les cotxeres. Alberto, que va pujar el seu turisme a la Muntanyeta explicava a este diari digital; «quan tornava per les cases de Venecia l’aigua m’arribava a la cintura, era com si haguera torna la pantanada».

Ell i la resta de veïns han estat desperts tota la matianda intentant salvar mobles, electrodoméstics i roba entre altres. Com el titular del Bar Mármol que no parava de traure aigua del seu local. Els nivells d’aigua no han sigut excesivament elevats, entre 15 cm i 60 cm, però suficients per portar de cap als habitants d’esta castigada barriada.

Feia, ja tres anys, que Les Basses s’havia lliurat de les inundacions, gràcies al desaigüe fet per l’Ajuntament al camí l’Arena, però en esta ocasió en que ha diluviat durant la matinada, caiguent uns 110 l/m2 en hora i mitja, l’aigua ha tornat a anegar les seues vivendes.

I és que Alzira acumula 230 l/m2 durant les últimes 24 hores,, per 240 a Alginet i 179,5 a Polinyà de Xúquer.

Tampo ha donat temps perquè funcionara el canal que està constuïnt la conselleria de Medi Ambient, per recollir les aigües procedents de les muntanyes i dels barrancs de la zona, que són precisament els que s’han desbordat esta matinada provocant les inundacions a este barri, a més dels de Venècia i les rodalies del parc l’Alquenència.