Els 143 l/m2 caiguts esta matinada a Alzira provoca inundacions en els barris més baixos

0
2122
Carrer Dr Fleming a les Basses este matí / foto: Amparo Climent

Els barris inundats són Les Basses, Venècia i al voltant del Parc de l’Alquenència

L’Ajuntament activa el Pla d’Emergències per inundacions

A hores d’ara d’este matí, l’aigua va baixant de les zones d’Alzira que ha patit inundacions. En breu les brigades de neteja estaran a les zones afectades i oferiran ajuda al veïnat que ho necessite.

Les Basses, Venècia i els voltants del Parc de l’Alquenència es troben anegades davant els desbordament dels barrancs de la Casella i el Barxeta, segons ha manifestat l’alcalde Diego Gómez a Alzira Ràdio. A les Basses el nivell de les aigües ha pujat entre 20 i 60 cm.

Les intenses precipitacions caigudes a la Murta, la Casella i la vall d’Aigües Vives ha provocat els desbordament dels barrancs mencionats.

La persistent pluja ha descarregat 143 litres d’aigua, d’ells 110 en només hora i mitja, la qual cosa ha creat problemes al llarg de la nit en diverses barriades de la nostra ciutat. A la 1.30 de la matinada s’ha decidit decretar el pla d’emergències per inundacions.

Seguint el protocol s’ha informat per tal de desalojar les zones més baixes de la ciutat; supressió de les classes i activitats esportives; analisí de la situació d’acces a les empreses, així com als accessos a la ciutat. El pla d’emergencies per inundacions també possibilita l’ajuda a malalts i persones depenents que ho necessiten estan totalment a la seua disposició la Policía Local, Protecció Civil i Bombers. A partir de les 8 del matí es posen en marxa les tasques de neteja de les zones més afectades.

Al llarg de les pròximes hores es procedirà a realitzar una valoració dels danys. Anem a posar tots els mitjans al nostre abast per tal de tornar la normalitat en les zones afectafes el més prompte possible.