Un miler de contes acosten la Reganyà als escolars d’Alzira

0
923
Un moment de la presentació del conte a la Casa de la Cultura
Vicent Garés, Arturo Blasco i Teresa Giner

«Acostar als més menuts este dolç alzireny», així argumentava esta vesprada l’editor de Reclam, Arturo Blasco, durant la presentació del conte «D’Alzira, la Reganyà», celebrada a la Casa de la Cultura.

Es tracta del primer relat literari de l’hsitoriador local Vicent Garés, que destinarà els beneficis dels seus drets d’autor a l’Associació de Familiars d’Alzhèimer d’Alzira –AFA-.

El promotor IDEA, el Gremi de Forners, l’Ajuntament i l’editorial no oculten que el primer objectiu deste llibre il.lustrat per Teresa Giner, «és transmetre al lector les ganes de menjar-se una reganyà».

Campanya escolar

La cap del departament IDEA, Carmen Herrero, considera que la mona de carabassa- made in Alzira- ha anunciat que mestres forners locals «elaboraran reganyaes junt els alumnes» en tots i cadascun dels centres d’Infantil i Primària de la capital de la comarca.

Mentre el responsable municipal de Promoció Econòmica Ivant Martinez es mostra convençut que «la reganyà ha vingut per a quedar-se».

Este dolç d’origen àrab que està arrelant a Alzira i la comarca, preten traspassar fronteres i per això «D’Alzira, la Reganyà» s’ha editat, tant en valencià com en anglés.