El caqui mermat en un 40% per la pedra es paga 0,10€ el kg més que en anterios campanyes

0
801
Una collidora en el terme d'Alzira
Paco Clari mostra un caqui tocat per la pedra

La collita del caqui és enguany més complicada per la pedregada

Els preus fluctuen entre 0,35 i 0,40 euros el quilo

La campanya actual de caqui a la Ribera, que ha arribat ja al seu equador, es troba marcada per la forta pedregada del passat mes de juliol que va mermar la collita en un 40%

«Va a ser més curta que en campanyes anteriors per culpa de la pedra i es traduirà amb menys producció, menys jornals i menys transport», explica a peu de camp a Riberaexpress, el president de la Cooperativa Hortofrutícola d’Alzira-ALZICOOP-, Paco Clari.

El tècnic Toni Soler advertix que la collita és enguany «més complicada», donat que els collidors «es veuen obligats a seleccionar sobre la marxa el caqui comercial del afectat per la tempesta».

L’aspecte positiu d’esta campanya, és, pel moment el preu perquè el quilo està pagant-se «uns 10 cèntims d’euros per dalt que en les anteriors temporades» asseguren des d’Alzicoop. Encara que els preus «fluctuen», la mitjana es troba, enguany «entre els 0,35 i els 0,40€ el kg», front l’anterior campanya que era d’entre els 0,25 i els 0,30 euros.

Un productor de la comarc, consultat per este mitjà digital, lamenta que li hagen pagat tan sols a 0,27€ els caquis en bon estat, en un camp que va resultar afectat parcialment per la pedra el passat estiu.

Riberaexpress