EU d’Alzira demana que es retire el nom d’Arabia Saudí al parc de les muralles

0
950
Parc d'Arabia Saudí conegut popularment com el de les Muralles

 

EU-Alzira ha presentat una moció per a que l’Ajuntament d’Alzira retire el nom oficial del Parc de l’Aràbia Saudí. Hui per hui, resulta insostenible mantindre el nom i reconeixement públic a l’Estat de l’Aràbia Saudita, després de les denúncies de diversos organismes internacionals i ONGs per les greus vulneracions als drets humans i als tractats de drets humans.

Segons ha explicat Patrícia Martínez, coordinadora d’EUPV-Alzira: “recordem que a la guerra contra el Iemen des del 2015, l’Aràbia Saudita forma part de la coalició que ha mort a milers de civils, incloent xiquets i xiquetes, bombardejant hospitals, escoles i civils indefensos. A més d’això, cal sumar la discriminació legal i oficial cap a les dones en el règim saudita. Les dones estan subordinades als homes jurídicament en relació amb el matrimoni, herència, etc., i sempre ha de ser un home que deu actuar en representació seua. I, per últim, una vulneració reiterada de les llibertats i dels tractats internacionals: tortures, penes de mort, limitació del dret de reunió, manifestació o opinió, persecució de la dissidència o defensors dels drets humans, atac a la llibertat de premsa…”

Des d’EU proposem a l’Ajuntament d’Alzira un nom que, tot i que faça referència als orígens islàmics de la nostra ciutat, no contravinga els tractats internacionals que té subscrits l’Estat espanyol, com ara: Parc de l’Aràbia, en reconeixement al poble àrab per l’ajuda en la Pantanada, i pels orígens àrabs dels fundadors d’ al-Jazira, o Parc d’ al-Jazira, en reconeixement a l’origen del nom àrab de la nostra ciutat.