Gregori reivindica a Alzira el paper cultural, econòmic i social del sector editorial

0
832
Josep Gregori durant la seua intervenció en la gala del certamen

L’editor de Bromera, Josep Gregori, va reivindicar ahir el paper «cultural, però també econòmic i social» del sector editorial valencià.

Gregopri, en la seua intervenció durant el lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, recordà els «nombrosos canvis» que s’han produït durant les tres dècades dels guardons; «en els últims anys els premi han augmentat en modalitats, llàstima que no en dotacions, i ha afegit que també «ha crescut la resposta dels escriptors i de les autoritats a la convocatòria».

L’editor alzirenc resaltà que així mateix creisquera «el sector editorial valencià que hui dona faena a molta gent» i per això «reivindique el nostre paper cultural, però també social i econòmic».

Fins i tot mostrà la seua satisfacció perquè els índex de lectura «hagen augmentat un poc», mentre la venda de llibres en paper «ha disminuït per la reutilització dels llibres escolars» i a més «per les còpies electròniques il.legals», fet que considera «menys positiu».

Gregori també destacà, dins dels canvis socials, la «lluita per la visibilitat de les dones». I en este aspecte va resaltar la importància que la Universitat de València «tinga rectora», o que a Bromera dirigisquen tants departaments com els homes. En este aspecte recordà que un llibre de Bromera sobre dones valencianes, escrit per sis autores, haja estat el més venut en la Plaça del Llibre de València.

Culminà la seua intervenció en la gala del certamen, advertint que avançar en els aspectes mencionats és «tan important com la lluita pel valencià» i que si «si volem, podem construir una societat més culta, més ecològica, més justa, valenciana i també més igualitària».