Carcaixent organitza una campanya per reciclar els aparells elèctrics i electrònics

0
473

La campanya «Recicla els teus aparells» torna a Carcaixent

 

El proper dimarts 13 de novembre un equip d’informadors estarà recollint els aparells elèctrics i electrònics en desús que se’ls lliuren

 

La campanya ‘Recicla els aparells’ de difusió i conscienciació sobre la importància del reciclatge d’aparells elèctrics i electrònics d’ús domèstic torna el proper dimarts 13 de novembre a Carcaixent. La iniciativa està organitzada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural,  en col·laboració amb diverses plataformes i associacions dedicades a la recollida selectiva i la gestió de residus.

Un equip de dos informadors amb bicicleta, identificats amb la imatge de la campanya, recorrerà durant tot el dia els carrers de Carcaixent informant a la ciutadania i recollint els aparells elèctrics i electrònics en desús que se’ls lliuren. Durant el matí estaran de 10 a 14 hores al Mercat Municipal i de 16 a 20 hores a la Plaça del Convent per tal de facilitar la recollida dels aparells.

D’esta manera, qui ho desitge podrà reciclar tot allò que funcione amb electricitat, piles o combustible com, per exemple, fluorescents, bombetes LED, telèfons, ordinadors, tablets, televisors, aspiradores, batedores, planxes, depiladores, talladors de pèl, trepants…

Amb la finalitat de motivar la participació, l’equip d’informadors d’informadors lliuraran premis in situ a tots els veïns i veïnes que depositen els seus aparells en els remolcs de les bicicletes. També podran participar en el sorteig d’un Ipad de 32 GB a través de la pàgina de facebook de la campanya, @reciclatusaparatos.

Paula Lozano, regidora de Medi Ambient, ha fet una crida a la població per a sumar-se a la iniciativa «segons les dades que ha facilitat el sector, solament es reciclen entre un 15 i un 20% dels aparells elèctrics i electrònics. Els altres acaben a les escombraries o en abocadors il·legals, on no es tracten els components potencialment perillosos per al medi ambient. Per això són necessàries campanyes com esta, dirigides a conscienciar la ciutadania sobre la importància de reciclar aquest tipus d’aparells», ha afegit.