Una jornada explicarà a Alzira la nova Llei de Mancomunitats

0
405

Txema Peláez: «Aquesta llei suposa un pas molt important per a les mancomunitats»

La Mancomunitat de la Ribera Alta ha organitzat, amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la Diputació de València i la Direcció General d’Administració Local, una jornada formativa sobre la Llei 21/2018 de Mancomunitats de la Comunitat Valenciana, una llei que estableix un marc legal per a les mancomunitats, així com el seu règim jurídic.

Aquesta jornada formativa, a la qual estan inscrites prop d’un centenar de persones, tindrà lloc el pròxim dimecres dia 7 de novembre a les 9.30 en la Casa de la Cultura d’Alzira i està dirigida a personal tècnic i representants de l’administració local, especialment a aquells que desenvolupen la seua activitat a les mancomunitats valencianes.

La jornada comptarà amb una primera part on, des de la Direcció General d’Administració Local, s’exposaran les principals novetats que aquesta llei presenta per a les mancomunitats valencianes. Seguidament, es realitzarà una taula redona que comptarà amb la participació del director general d’Administració local Antoni Such, del diputat delegat de Mancomunitats Voro Femenia, del president de la mancomunitat de la Ribera Alta i de la Comissió de Mancomunitats de la FVMP Txema Peláez, dels presidents de les mancomunitats de la Safor i del Bajo Segura Tomàs Ferrandis i Noemí Cutillas i del secretari general de la FVMP Vicent Gil Olmendo.

“Aquesta llei significa un pas molt important per a les mancomunitats i per a la resta d’administració local” ha comentat el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez. “Les mancomunitats sempre havíem demanat tindre una llei especifica per a nosaltres, tal com ja tenen altres comunitats autònomes, algunes des de fa molts anys. Des de la Mancomunitat de la Ribera Alta, hem organitzat aquesta jornada perquè ens expliquen com es desenvoluparà i perquè ens resolguen els dubtes que tota llei de nova creació presenta tant als tècnics com als representants de les mancomunitats.” Ha conclòs Txema Peláez.