Una empresa d’Alzira comercialitza una beguda isotònica i altres productes amb moringa

0
1816
Carlos Terol mostra la gama de productes d'Smart Eco Farms

 

Carlos Terol: Els ingredients de tots els productes són ecológics

La firma d’Alzira Smart Eco Farms comercialitzarà, en breu, una variada gama de productes a partir de la planta de la moringa, entre ells una beguda energètica.

La nova beguda eixirà al mercat de l’alimentació en sobres monodosi amb dos sabors segons l’emprenedor local Carlos Terol, «moringa amb stevia i llima i la moringa barrejada amb stevia i taronja». Els sobres seran de 25 grams que hauran de barrejar-se «amb mig litre d’aigua», manifesta Terol a Riberaexpress.

Però l’empresa alzirenya comercialitzarà també la fulla seca, en bosses de 40 grams, que es podrà utilitzar en infusions i guisos.

Altre producte que Terol pretén popularitzar pertany al grup de les pastes; concretament macarrons i espirals que es trobaran amb el format de paquets de 500 grams. Segons Terol «estan elaborats amb farina d’espelta i moringa».

A més el consumidor podrà gaudir dels beneficis de la moringa, amb snacks i olivada patenade, entre altres.

Carlos Terol explica que «tots els ingredients d’estos productes procedixen de cultius ecològics».

Un superaliment

La moringa, una oleífera original del sur de l’Himalia i la India, suma ja més de 15 hectàrees cultivades des que fa tres anys arribara a la comarca de la Ribera.

Un camp d’Alzira, d’unes 9 fanecades amb 31.500 plantes, és l’últim en afegir-se a l’interés que està despertant este arbre perenne de 10 metres d’alçària. Fins i tot, “ja hi han llavors autòctones al aclimatar-se molt bé amb tan sols tres anys”, segons Terol.

Està considerada un “superaliment” que té el seu principal ús en l’alimentació; les seues fulles i flors es consumixen tan crues com cuites i són molt riques en proteïnes i minerals.

De la fulla es fabrica farina, i s’utilitza per fer pa, cervessa i en condimentació. Els seu ràpit creiximent, és un dels principals atractius per als agricultors riberencs que poc a poc van incrementant este cultiu alternatiu a la Ribera.

Riberaexpress