Inés Brines enceta el seu reinat a Alzira

0
1409
Inés Brines i Pellicer este migdia al Gran Teatre
Inés amb la seua cort i les falleretes majors infantils de la ciutat
La nova FMI d’Alzira amb l’alcalde Diego Gómez i el president de la JLF Jaume Bohigues

La fallera major infantil d’Alzira Inés Brines i Pellicer ha encetat hui el seu reinat arran la seua presentació i exaltació celebrada en el Gran Teatre de la capital de la comarca. Inés ha imposat les bandes a les sis membres de la seua cort i a les màximes representants de les falles infantils.

Una «alegria» que està disposada a compartir amb les falleretes majors infantils de les respectives comissions. Inés ha resaltat en el seu discurs «el poder d’atracció» que tenen les falles.

Per la seua part el president de la JLF, Jaume Bohigues, ha explicat a les falleretes majors que «ara s’inicia un any meravellós» en un exercici especial per a la Junta Local Fallera que fa el seu 75 aniversari. Bohigues resaltava les virtuts de la nova FMI i sobre tot «el seu demostrat esperit faller».

Mentre l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, evidenciava davant les nombrosos falleretes i fallerets que «el futur de la festa està assegurat».

Pep Rubio ha actuat de mantenidor en l’exaltació de la Fallera Major Infantil d’Alzira, acte que ha estat perfectament dirigit per Almudena Molina fallera major infantil de 2016.

L’acte ha comptat amb l’assistència de Juntes Locals Falleres d’altres localitats, com Algemesí, Carcaixent, Sueca, Gandia i Elda, entre altres, així com també de les diverses associacions festives i culturals d’Alzira, i de Sara Larrazábal, fallera major infantil de València 2019.

Parlament íntegre d’Inés Brines

Excel·lentíssim senyor alcalde d’Alzira, Diego Gómez; Isabel Aguilar, regidora de Festes; membres de la corporació municipal; Fallera Major 2019, Mer Bohigues, corts d’honor; Fallera Major Infantil 2018, Aitana Carbó i cort d’honor; Jaume Bohigues, president de la Junta Local Fallera, i membres de la mateixa; Falleres Majors i Presidents de les Juntes Locals Falleres que hui ens acompanyeu; Falleres Majors i Presidents de les comissions d’Alzira; familiars, mitjans de comunicació, bon dia a tots.

El matí d’Alzira s’ha despertat amb el somriure en la cara i ple de satisfacció en comprovar que un any més, les falles infantils prenem el relleu i protagonisme que ens pertoca. Fa uns dies, en l’acte de la meua proclamació, vos manifestava la gran alegria que sentia per poder representar al llarg de tot un any al col·lectiu faller infantil. Este acte és més intens que el d’aquell dia, ja que a més a més de ser presentada a eixe poble que m’ha vist nàixer, puc compartir de ben prop eixa alegria amb les trenta-cinc xiquetes que llueixen al seu pit, el símbol que els acredita com a falleres majors de les seues comissions. Elles són protagonistes de primera mà i han pres possessió simbòlica del seu regnat i tota Alzira es rendirà davant d’unes xiquetes que com a falleres majors se’ls concedirà sempre preferència i prioritat.

Les falles tenen un fantàstic poder d’atracció entre els que les vivim amb passió i fa que la figura de qui les representa es veja, volguda i reconeguda en tots els actes. Aitana Carbó, fallera major d’Alzira 2018, junt amb la teua cort d’honor, heu estat al llarg de tot l’any en el cim de la festa, heu gaudit del major dels privilegis, l’estima de tot un poble, això sí, heu demostrat la màxima dignitat i la major qualitat humana, per tant Aitana et done les gràcies pel teu bon quefer com a fallera i com a persona en nom de totes les falles.

Ahir va ser una nit d’emocions fortes per a Mer i tota la seua cort d’honor, ja que van rebre en l’acte de la presentació una mostra més de l’estima que els fallers tenen cap a la seua fallera major. Ara, este matí, és el meu torn, això sí, Mer i jo, colze a colze anem a gastar cadascun dels segons del nostre any màgic. Intentarem que el nom d’Alzira i de la Junta Local Fallera en este any que es compleixen 75 anys de la seua creació, tinguen la categoria que mereixen i en companyia dels seus representants, amb el seu president Jaume al capdavant, escriure un capítol més en la història de les falles d’Alzira.

Hi ha un capítol molt especial en esta història, ja que compte amb uns personatges d’excepció, la meua cort, Paula, Claudia, Natalia, Leyre, Carolina i Irene, elles són el meu suport i la meua força. I el millor reflex d’eixa força, d’eixa vitalitat viatgera en el temps són eixes sis xiquetes que cada any ens representen i a les que hui els rendim també homenatge. Per a elles, que acaben de recórrer el corredor més emocionant de la seua vida, hui se’ls posa el passador d’or a un somni que va començar a fer-se realitat fa uns mesos. Les set ja estem compartint moltes coses, per a nosaltres els dies han deixat de tindre un nombre finit d’hores, a partir d’ara,  les nits s’allargaran de vegades com si ens haguérem fet majors, i viurem vivències úniques que crearan entre nosaltres llaços d’amistat que duraran tota la vida.

I ja per acabar el meu parlament vos dic en veu alta que en la festa, els xiquets vestim igual que els majors, tenim les nostres falles, les nostres comissions i les seues falleres majors infantils; tots aspiren als premis en les seues categories respectives en termes d’igualtat i amb idèntica il·lusió. Les falles tenen la gran màgia de convertir-nos a tots iguals, per tant, fem valdré tots estos valors al nostre poble perquè sens dubte, per a dir que som la millor festa del món, hem de treballar dia a dia per ella, i nosaltres com a futur de la mateixa som els qui més empeny deguem ficar.

Alzirenys la traca de les falles ja corre pels carrers, tan sols em queda alçar el crit perquè cridem junts de tot cor, visca Alzira fallera.