Les associacions de pacients ja compten amb un espai a l’Hospital d’Alzira

0
719
  • L’Oficina de les Associacions és un canal directe de comunicació entre les associacions de pacients i familiars i els usuaris de l’Hospital

 

L’Hospital Universitari de la Ribera ha habilitat un espai per a les associacions de pacients de la comarca. L’’Oficina de les Associacions’ ha estat inaugurada, esta vesprada, amb l’assistència de representants de la Direcció del centre hospitalari i de diverses associacions de pacients i familiars.

 

Així, en l’acte d’inauguració han estat presents la gerent de l’Hospital de la Ribera, Isabel González; el director d’Infermeria, Salvador Llopis, i el director econòmic, José Conesa, juntament amb les associacions d’Alzheimer i Fibromiàlgia, juntes locals contra el càncer, associacions de gent gran, associacions de familiars de malalts mentals i associacions que treballen per la igualtat.

 

Esta Oficina suposa obrir un canal directe de comunicació entre les associacions de la Ribera i els pacients que es troben en el procés d’assumpció de la seua malaltia i de recerca d’informació.

 

Segons ha destacat la gerent de l’Hospital d’Alzira, «des de les administracions sanitàries ens preocupem, moltes vegades, per oferir una correcta cura al pacient i perdem de vista que, tan important com la seua curació, és ajudar-lo, a ell i als seus cercles pròxims, a comprendre la malaltia i a superar les dificultats que poden anar sorgint».

 

En este sentit, González ha destacat «el paper que l’associacionisme exerceix a la comarca de la Ribera» i ha mostrat la seua disposició a desenvolupar un treball conjunt des de l’esfera sanitària.

 

La inauguració d’esta Oficina forma part de les accions d’humanització de l’assistència sanitària que el Hospital d’Alzira està introduint paulatinament des del darrer mes d’abril. Estes millores s’estan realitzant en aspectes relacionats amb la informació a l’usuari, l’eliminació de les barreres arquitectòniques i l’accés dels ciutadans a especialitats i serveis.