A la venda les entrades per al Certamen Nacional de Teatre Amateur de Carcaixent

0
601

De les 78 obres presentades s’han seleccionat les  4 finalistes que es representaran al Teatre D. Enrique durant el mes de novembre

 

Des d’ahir ja estan disponibles a la venda les entrades per a les obres de teatre participants en la VI Edició del Certamen Nacional de Teatre Amateur Ciutat de Carcaixent – Premi Pascual Peralt, organitzat pel Grup de Teatre Àgora en col·laboració amb l’Ajuntament de Carcaixent. De les 78 obres presentades, s’han seleccionat 4 finalistes que es representaran tots els dissabtes del mes de novembre al Teatre Don Enrique. L’acte de lliurament de premis se celebrarà el dia 1 de desembre al mateix teatre junt la representació de l’obra, Amant a Sou.

Després de set anys sense convocar-se, Carcaixent torna a acollir el Certamen Nacional de Teatre Amateur Ciutat de Carcaixent – Premi Pascual Peralt, que va nàixer com a iniciativa del Grup de Teatre Àgora en 2007.  En esta VI edició es contemplen diversos premis que van des de 2.500 a l’obra de la companyia guanyadora fins a 500 euros de premi del públic. També s’estableixen distincions a millor direcció, millor actor i actriu, millor actor i actriu de repartiment i millor escenografia.

Este dissabte 3 novembre obrirà el certamen el grup Almadraba, des de El Campello d’Alacant, amb l’obra 24-F,  una comèdia nostàlgica que reflexionarà sobre una data clau de la nostra història recent. El dia 10 serà el torn per a la companyia Ayusteatro d’Ibi, amb una relació peculiar entre veïns en Animales Nocturnos. En un lloc intermedi entre el cel i l’infern se situa el juí final de Los últimos días de Judas Iscariote, l’obra que representarà la companyia Tadzio Teatro el dissabte 17 de novembre. La companyia Carafur i La Baranda, també des d’Alacant, tancarà les obres de concurs, el dissabte 24 de novembre, amb Presas, ambientada en una presó de la posguerra espanyola.

Desirée Palma, regidora de Cultura s’ha mostrat molt satisfeta per poder recuperar este certamen així com la bona acollida que ha tingut per part de les companyies amateurs «per a l’actual equip de govern era molt important donar recolzament a este premi ja que és una manera de transmetre des de Carcaixent l’estima que es té al teatre en totes les seues variants, com s’ha demostrat en l’última mostra de teatre on s’ha tingut que posar en quasi totes les representacions el cartell de complet”.

La regidora també ha volgut agrair a Àgora la seua implicació en la nova edició del certamen “sense dubte, l’èxit de la convocatòria es deu a la feina de difusió que s’ha fet des del grup de teatre i les ganes i implicació que han fet evidents des del moment que vam acordar la recuperació del premi». Així, ha animat a la població a acostar-se al Don Enrique a gaudir de totes les obres programades «i a demostrar, una vegada més, l’afició i estima que els carcaixentins i carcaixentines senten pel teatre».

Totes les entrades tenen un preu de 5€ i la venda es realitzarà a partir del dilluns dia 29 d’octubre i fins el 1 de desembre a través de instanticket.es, a  la taquilla del teatre del 29 fins el 31 d’octubre de 19:00h a 21:00 hores i també a la taquilla del teatre els dies dels espectacles, 1 hora abans del començament de la representació.