Quatre colles de muixerangues de la Ribera recorren el centre històric d’Alzira

0
1309
Les colles de Guadassuar, Sueca, d'Algemesí (Nova Muixeranga) i de l'Alcúdia davant l'ajuntament d'Alzira
Muixeranga de la Colla La Carabasota de Guadassuar
Alta de Sis de la Nova Muixeranga d’Algemesí
Torre humana de La Muixeranga de Sueca
Colla Els Negrets de l’Alcúdia

Quatre colles de muixerangues de la comarca han rendit tribut hui al patrimoni históric més representatiu de la comarca en el I Aplec de la Ribera que ha reunit a la Muixeranga de Guadassuar “La Carabassota”, La Muixeranga de Sueca, la Nova Muixeranga d’Algemesí i Els Negrets de L’Alcúdia.

Els grups muixeranguers riberencs s’han concentrat a mitjan matí a les muralles d’origen àrab de la capital de la comarca, per a fer, tot seguit, un recorregut per la Vila, amb exhibicions molt significatives com en la Casa Reial de Jaume I, l’històric edifici que alberga el MUMA, i la Casa Consistorial que data del segle XVI. Ací a la plaça del Carbó han fet un ample ventall de torres humanes i de figures especialment plàstiques, individualment, en primer lloc, per culminar l’Aplec amb quatre muixerangues conjuntes davant la façana de l’Ajuntament. La periodista i muixeranguera Magda Lázaro ha coordinat amb la seua característica professionalitat esta exitosa trobada que tindrà continuitat els pròxims anys.

L’alcalde Diego Gómez ha rebut en el Saló Noble a una representació de les colles participants i ha expresat el seu desig que Alzira, tinga en breu, també la seua colla muixeranguera.