Alzira pretén renovar el tercer tram de Pérez Galdós abans les eleccions

0
1425
El tercer tram de Pérez Galdós este migdia
Fernando Pascual revisant este migdia el projecte

El govern local necessita 129.000€ per executar les obres a primers de 2019

El nou tram requerirà d’un termini inferior a 45 dies

El projecte ja està redactat i el mobiliari licitat

L’Ajuntament d’Alzira busca els recursos per executar la renovació del paviment, de 800 m2 de superfície, corresponent al tercer tram del carrer Benito Pérez Galdós que abasta un pressupost de 129.000 euros.

La Junta de Govern ha licitat hui el mobiliari pressupostat en 31.000 euros. Les obres en sí tenen un cost de 98.000€.

El projecte, que ja han acabat de redactar els tècnics municipals, ha ubicat la parada de l’autobús en el mateix lloc que es troba ara, abans de les obres. Una parada en la que no es podrà instal.lar cap marquesina davant la proximitat del monument de la falla Camí Nou.

El regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, considera que «cal atendre la demanda del veïnat» que reclamen la renovació del seu tram amb l’slogan «jo també soc Pérez Galdós», fet que contrasta amb les fortes reticències dels comerciants ubicats en el primer tram, que arribaren a penjar cartells de protesta en els seus aparadors.

Pascual considera que termini de l’execució de les obres «serà inferior als 45 dies», al no tindre que renovar les xarxes de clavegueram i de l’aigua potable.

Finançament

De totes formes la proximitat de les festes nadalenques fa «impossible» que els treballs arranquen enguany. Cas d’aconseguir els recursos necessaris, l’Ajuntament podria aprofitar els dos mesos existents entre gener i les falles per renovar la pavimentació del tercer tram de Pérez Galdós.

El govern local estima que les molèsties per als conductors serien «mínimes» en tallar-se només els 800 metres de carrer existent entre el creuament amb els carrers Lepanto i Francisco Arbona i el de Cardenal Vera.

La parada de l’autobús seria traslladada, provisionalment, al carrer La Unió fins que acaben les obres.