Envien un taxi a dos educadores de menjador d’Alzira per a despedir-les

0
8207
Exterior del Ceip Lluís Vives on treballaven les educadores

En lloc d’un curset van rebre les cartes d’acomiadament

Després d’11 i 19 anys d’experiència els digueren que no complien el perfil

Els han pagat un 35% menys del que els pertoca segons la demanda

 

Amparo i Carmen (noms ficticis per decissió de les afectades), educadores de menjador del col.legi Lluís Vives d’Alzira, foren traslladades en un taxi el passat 3 d’octubre a la seu de l’empresa Ser Unión S.A. en Paterna, en principi per explicar-les el nou projecte educatiu del centre

Mai es podien imaginar que al arribar a les oficines de la mercantil el que van rebre foren, les cartes d’acomiadament amb dos xecs que les deixaven de la nit al matí sense treball. Amparo pels seus 11 anys d’antiguitat i Carmen que havia treballat un total de 19 anys, atenent a escolars durant l’horari del menjador.

Les explicacions de l’encarregat de l’empresa les deixaren encara més bocabadades; «el vostre perfil no s’adapta als paràmetres de qualitat exigibles per la companyia per als llocs de treball que ocupen». A més els exigiren que quan anaren al col.legi a recollir les seues pertenències que «no parlarem amb la directora, ni montarem cap escàndol perquè la decissió no tenia marxa enrere».

L’empresa ha contractat, sembla, a dos mestres que han cabat recentment els estudis de Magisteri; ara bé cobraran 250 euros mensuals en lloc dels 400€ que percibien elles, treballadores fixes discontinues, aprofitant el nou i pitjor conveni aprovat l’any passat, segons comenta Amparo, l’educadora que ha presentat una demanda assessorada pel sindicat UGT. Les dos atenien als estudiants de 6 i 7 anys entre les 12:30 i les 15 hores tant ajudant-los a menjar com a jugar amb ells, fent distints activitats fins la primera classe de la vesprada.

Demanda

Segons la demanda, a la que ha tingut accés Riberaexpress, la carta d’acomiadament de l’empresa «careix de concreció, fet que ens causa indefensió en ser molt genèrica amb les seues explicacions». Presentada davant el Servici de Mediació, Arbitratge i Conciliació, insta a la mercantil de Paterna a «reconèixer la improcedència de l’acomiadament» i a «readmétre-la o a indemnitzar-la com legalment procedeix».

A més a més no foren avisades amb les 15 dies que estableix la llei; tornaren al treball després del parèntesi estival, el primer dia d’octubre i al tercer dia les acomiadaren. Amparo assegura que «segons m’informaren en UGT m’han pagat al voltant del 35% menys del que em pertoca».

Anglés

Com Auxiliar d’Infermeria que és ja ha enviat un fum de currículums per tal de trobar un nou lloc de treball, cosa que no tindrà gens fàcil davant la seua edat.

Amparo, comenta que el fet de no saber parlar l’anglés era altres dels motius argumentats per l’empresa per acomiadar-les, encara que ella fa valdre «l’experiència nostra amb els menuts davant la inexperiència de les noves educadores de menjador».

El que més lamenta l’educadora és «l’engany» i la «poca sensibilitat de l’empresa» després d’11 anys de dedicació als escolars del Lluís Vives.

Riberaexpress