Medi Ambient farà enguany un tallafocs a la Casella d’uns 3 km

0
909
Imatge virtual del tallafocs
Posta de sol a La Casella

Pep Carreres: «Es tracta d’una actuació històrica de la Conselleria»

 La primera fase que començarà en breu tindrà uns 3 km de llargària

El tallafocs respetarà les espècies de valor ecològic

La Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient iniciarà els pròxims dies un tallafocs a la Casella al voltant del camí que va des dels pilars de l’entrada fins els Pla de Barber, segons aprovà ahir el Consell del Paratge Natural Municipal Murta-Casella

A la reunió va assistir la directora general Delia Álvarez, junt a tècnics de la conselleria que explicaren els detalls del projecte, a més de l’alcalde d’Alzira Diego Gómez i distints representants del consell del paratge.

La primera fase tindrà al voltant de 3 km de llargària i estarà culminada, «abans de Nadal» segons ha manifestat a Riberaexpress, el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres. Tot i que el projecte pretén arribar fins la Valldigna, concretament a la redona de la CV-50 que regula el desviament a Simat i Benifairó de la carretera de Tavernes de la Valldigna.

Es rebaixarà la vegetació ubicada a la dreta i esquerra del camí, «s’adaptarà a la topofrafia del terreny» i «es respetaran» les espècies de valor ecològic com les carrasques, arborsers i l’espino albar entre altres. L’amplària màxima del tallafoc serà d’uns 33 metres, encara que enla majoria dels trams serà inferior, segons els tècnics municipals.

Alegacions

La conselleria ha tingut en compte les alegacions presentades per La Ribera en Bici i el Parc de Bombers d’Alzira, que van estar representats en la reunió pels seus dirigents.

Un dels principals objectius d’esta barrera de defensa «és l’accés i eixida dels bombers» segons quedà patent en la reunió, perquè davant la vegetació actual és molt complicada la seua actuació en esta zona del paratge.

Pep Carreres ha valorat «molt positivament este projecte singular» que considera «una actuació històrica» de la conselleria de Medi Ambient que finançarà la totalitat del pressupost estimat en 75.800 euros.

Riberaexpress