Carcaixent compta amb un Punt Violeta durant les festes

0
894
És una iniciativa del Departament de Benestar Social i Igualtat amb l’objectiu d’ajudar, previndre i sensibilitzar front les agressions sexistes

Com ja es va poder vore el cap de setmana passat durant el Ral·li Humorístic, Carcaixent compta estes festes amb un Punt Violeta. Es tracta d’una iniciativa que es porta a terme per primera vegada a la localitat amb l’objectiu d’ajudar, previndre i sensibilitzar per tal d’aconseguir unes festes lliures d’agressions sexistes. El Punt Violeta està assistit per la tècnic d’Igualtat Municipal i mes de 20 persones voluntàries que formen part del Consell Municipal de les Dones i de la Comissió d’Igualtat del IES Arabista Ribera.

Esta acció es promou des del departament municipal de Benestar Social i Igualtat el qual treballa en este punt violeta per a visibilitzar i conscienciar de les constants agressions sexuals que solen patir les dones en espais públics durant la celebració d’actes festius.

Cal recordar que a més, des de la Regidoria de Festes, també s’han realitzat altres accions com la distribució en les barres dels espais festius del Parc Navarro Daràs i la FEVE de gots de plàstic reutilitzables amb el lema de la campanya “Per unes festes lliures d’agressions sexistes”. El projecte, que inicia el seu camí estes festes, pretén mantindre’s en el temps i seguir sensibilitzant sobre la problemàtica en futurs contextos festius del municipi perquè, tal com diuen els seus lemes, “com siga, quan siga i on siga no és no”.

El punt també estarà ubicat en la discomòbil del proper dia 13 i comptarà amb diversos materials de sensibilització i informació sobre com actuar en cas de patir o presenciar una agressió sexual, així com qualsevol agressió i intimidació de caràcter masclista com assetjament de carrer i en contextos de festa tocaments indesitjats, etc.

A més, per donar-li un caràcter lúdic a la iniciativa, el Punt Violeta també disposarà un espai per fer-se fotografies amb missatges i símbols que reivindiquen la igualtat i els drets de les dones, que permetrà a la ciutadania donar el seu suport a la campanya per unes festes lliures d’agressions sexistes i que després es compartirà al seu perfil de la xarxa social instagram «carcaixent.per.la.igualtat».