El PP «perdonarà» al Govern d’Alzira si condemna els incidents del concert del 9 d’Octubre

0
2976
José Andrés Hernández durant la roda de premsa

 

 

 

 

 

 

 

Ciudadanos demana una declaració institucional de condemna

El PP pretén que l’Ajuntament denuncie els fets a la Fiscalia

 

El portaveu municipal del PP d’Alzira, José Andrés Hernández, assegura que els populars deixaran de demanar la dimissió de l’alcalde Diego Gómez i de la regidora de Cultura Aida Ginestar si el tripart dona suport a la seua moción destinada a condemnar la petició de llibertat per als presos catalans empresonats. Així com a a arrepentir-se de la participació de Gómez en un acte de partit davant la Creu Coberta en la que alcaldes, regidors i simpatitzants de Compromís exhibiren una quatribarrada.

La moció recull també que l’Ajuntament presente una denuncia davant la Fiscalia per si l’exhibició de pancartes realitzada per 20 joves independentistes, durant uns minuts, en l’actuació del grup català «Buhos» fora constitutiva de delicte.

Alguna font jurídica consultada per Riberaexpress assegura que demanar la llibertat dels presos polítics catalans «no és constitutiva de delicte» i que la Fiscalia, «actuaria d’ofici en cas contrari». El propi Hernández no ha assegurat que la conducta dels joves independentistes siga «constitutiva de delicte», encara que que es mostra partidari que els serveis jurídics municipals eleven la consulta al Fiscal.

Fins i tot ha deixat en l’aire la possibilitat de presentar la denuncia, el PP en solitari, cas que l’equip de govern rebutje la seua petició.

El PP d’Alzira ha encetat hui una campanya destinada a resaltar els símbols d’Espanya i la Comunitat Valenciana, amb cartells i polseres que recullen les dos banderes oficials.

Fora de la llei segons C,s

Sembla que PP i C,s han encetat una carrera per demostrar qui és més contundent a l’hora de demanar explicacions i responsabilitats; pocs minuts després de finalitzada la roda de premsa dels populars, els representants d’Arrimadas i Rivera en Alzira, han demanat «un declaració institucional de condemna dels fets».

Peró mentre Andrés Hernández demanará al govern local el contracte municipal amb Buhos, la portaveu de Ciudadanos, Mª José Llopis reclama que «la remuneració econòmica s’hauria de veure afectada com a sanció per permetre que es fes política a l’escenari».

Llopis va més lluny que els seus socis de l’oposició en estar convençuda que «el que va tindre lloc dilluns estava fora de la llei i l’Ajuntament hauria de prendre cartes en l’assumpte».