Buhos asumix la responsabilitat de demanar en Alzira la llibertat per als polítics empresonats

0
3152
Moment de l'exhibició de les pancartes

El grup català, Buhos, ha assumit tota la responsabilitat que un grup de joves exhibira, durant uns minuts, pancartes i fotografies dels polítics catalans empresonats durant la seua actuació del passat dilluns en el concert del 9 d’Octubre a Alzira.

Segons la nota oficial dels músics «l’únic responsable del directe de Buhos és el propi grup, l’Ajuntament d’Alzira no té res a veure amb el que nosaltres fem a l’escenari». I afegix «milers de persones van pagar la seua entrada i va ser un èxit tant de gent com d’organització». I acaben la nota oficial dient, «vam desitjar que cadascú celebre la diada com ho sent i en cap moment es va criticar a cap ideologia».

Esta acció va provocar que, primer Ciudadanos i després el PP d’Alzira, demanaren la dimissió a la regidora de Cultura Aida Ginestar per haver contractat a este grup musical de Catalunya.

Els fets van ocòrrer al voltant de les 22:30 hores quan un grup de joves va irrompre en l’escenari mostrant grans fotografies dels polítics catalans empresonats provisionalment així com una pancarta reclamant la seua llibertat.

L’acció va durar pocs minuts i Ginestar, en declaracions realitzades a Riberaexpress el 9 d’Octubre, responsabilitzà al manager del grup per haver «facilitat» l’entrada en el Recinte Firal dels independentistes i ajudar-los a eludir el dispositiu policial situat a l’entrada de la instal.lació. La responsable de Cultura ajudant en la venda d’entrades, davant l’avalanxa de gent que volia entrar al concert i quan arribà a l’escenari, després de ser avisada de l’incident «els manifestant ja l’havien abandonat».