Alzira rebaixarà un 2% l’IBI en el 2019

0
2756
Vista aèria d'Alzira
Albert Furió i Diego Gómez

L’estalvi s’elevarà al 6% al final de la legislatura

El regidor d’Economia i Hisenda, Albert Furió, ha anunciat una nova proposta de rebaixa de la contribució per al proper exercici. Des de 2016 s’ha portat a terme una política de rebaixa de l’import del rebut de manera continuada .

A manera d’exemple, una vivenda mitjana, situada al carrer Josefina Piera, en 2016 pagava un rebut de contribució de 427 euros,  i en 2019 pagarà 402 euros.

El govern municipal ha rebaixat en els dos últims anys l’import del rebut de la contribució en 2 punts percentuals per exercici que, afegida a dos punts més de descens amb els quals treballa l’àrea econòmica de l’Ajuntament per als pressupostos de 2019, suposarà per a la ciutadania un estalvi total en esta legislatura del 6%.

Les anteriors rebaixes del deute tributari han vingut també acompanyades per una disminució del 12% dels valors cadastrals. Esta minoració es deu a les gestions realitzades des de la Regidoria davant el Ministeri d’Hisenda, en les quals s’ha aconseguit un descens del 8% en 2017 i del 4% en 2018.

Furió ha ressaltat al respecte que “Este govern ha treballat per a reduir la contribució des del primer any de la legislatura.”