Arranca la XVII Mostra Nacional de Teatre Amateur d’Alzira

0
1047

 

ELS AFICIONATS A LES ARTES ESCÈNIQUES PODRAN GAUDIR DEL MILLOR TEATRE AMATEUR DURANT DOS CAPS DE SETMANA A PREUS POPULARS

 

El Gran Teatre d’Alzira acull la XVII Mostra Nacional de Teatre Amateur, organitzada per l’Associació Cultural La Tarumba amb la col·laboració de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i el patrocini de l’Ajuntament d’Alzira, a través de la Regidoria de Cultura.

Les representacions ocuparan els dissabtes i diumenges de dos caps de setmana d’octubre.  El dissabte 13, a les 20 h, actuarà el grup Umbriel Teatro, de Motril (Granada). Sorgit a partir de l´Aula Municipal de Teatre de l´Ajuntament de Motril l´any 1993, han representat diverses obres, destacant Soliloquio de Grillos, de Juan Copete, obra per la qual han estat seleccionats i guardonats en diverses mostres i concursos de tota Espanya. Amb esta obra, les foses comunes de la Guerra Civil es pugen a l´escenari del Gran Teatre d´Alzira. Ens conta la història de tres dones desaparegudes de la Guerra Civil espanyola que són trobades en una fosa comuna. Una obra on es fusiona passat i present, on les tres prenen vida per a contar-mos la seua història.

Diumenge 14, a les 19 h, visita Alzira  el grup d’Altea Pla i Revés, que naix l´any 1979 i que, després de treballar amb sainets, començà a preparar el seu gran repte, La Passió, un espectacle únic que es representa en valencià i que ja porta realitzant-se a Altea 32 edicions. Combinant  aquest treball, Pla i Revés ha representat, al llarg d´aquests anys, quasi una vintena d´espectacles amb èxit de crítica i públic, aconseguint diversos premis i mencions al seu treball. Presenten al Gran Teatre una comèdia d´embolics on la sort juga un paper fonamental: De la sort i de la mort ens conta la història de Rafel i Carles que després de convidar Sebastià (nebot de Carles) i a la seua dona a sopar, comproven com a Sebastià li ha passat alguna cosa dolenta. El destí i una sèrie d´embolics, ens portaran a situacions que mai no imaginaríem.

El cap de setmana següent  actuaran els grups Agrupación Escénica Enrique Rambal, de Utiel, i Suc de Teatre  – La Tarumba, d’Alzira. El primer representarà Drácula, de Bram Stoker, en una adaptació de Enrique Rambal -que dona nom al grup-, Manuel Soriano i José Javier Pérez. Gràcies al grup d’Utiel, l´ombra del comte Dràcula es passejarà dissabte 20 per l´escenari del Gran Teatre.

El grup d’Alzira tancarà la Mostra diumenge 21 amb el seu penúltim espectacle, Culpable, que ja es va representar l’edició passada en valencià i que esta vegada serà en castellà. Un espectacle que ha estat molt bé acollit on s´ha representat, incloent també guardons a la interpretació dels seus actors i actrius.

Com en edicions anteriors, dues són els principals objectius de la Tarumba i de la Regidoria de Cultura amb aquesta Mostra: la promoció del teatre mitjançant uns preus més que populars (2 euros per al públic en general i 1 euro per a estudiants) i que a Alzira puguen veure’s els treballs dels grups més destacats del panorama amateur espanyol.

ASSOCIACIÓ CULTURAL LA TARUMBA.