Cullera recapta més de 50.000 euros i bat el rècord de les tirades

0
1466

 

L’eufòria dels caçadors permet una recaptació de 50.450€ en la subhasta

 

Per segon any consecutiu Cullera ha tornat a batre el seu rècord de recaptació en la subhasta de replaces de les tirades aquàtiques celebrada al matí d’este festiu 9 d’Octubre. Les licitacions dels caçadors han permés aconseguir 50.450 euros, xifra que contrasta amb els minsos resultats dels anys de la crisi quan a penes es treia la meitat.

 

I tot açò malgrat la discreta campanya cinegètica de l’any anterior, factor este que hi havia deixat molts dubtes sobre quina podria ser la reacció de cara a esta temporada per part dels afeccionats.

 

No obstant açò, la recuperació econòmica i la creença estesa que este pot ser un any propici, han desbordat les licitacions en un Auditori Municipal de Cullera on s’han donat cita més d’un centenar de caçadors en una subhasta de la Junta Local de Tirades presidida per l’alcalde, Jordi Mayor, qui ha estat acompanyat pel regidor de l’àrea, Salva Tortajada.

 

Precisament, Tortajada ha analitzat els factors que han propiciat este nou rècord: «La gent treballa, hi havia una certa sensació que enguany la caçera seria millor que el passat i açò ha generat que els caçadors s’hagen deixat una mica més de diners».

 

La replaça més cotitzada ha sigut la número 17 per la qual s’han pagat 6.100 euros. La segona ha sigut la 14, amb una recaptació de 5.600 euros i en tercer lloc les número 6 i  13 amb 4.250 euros, respectivament.

 

En el costat oposat, les replaces 23 i 25 han trobat comprador per uns escassos 300 euros. Cal apuntar que totes les que eixien a subhasta han sigut adjudicades.

 

Aigua

 

Pel que fa a l’aigua en el vedat, el president de la Comunitat de Regants de Cullera, José Polo, s’ha compromés a fer tot allò que es puga per omplir-lo tot. No obstant això, ha recordat que en estos moments es reben 7,5 metres cúbics per segon del riu Xúquer, a repartir entre tres comunitats de regants —Cullera, Sueca i Quatre Pobles— a més d’haver de destinar la meitat a l’Albufera i una mínima part a l’Estany.

 

Polo també s’ha dirigit als caçadors per a pregar-los que respecten les parcel·les abstenint-se de llançar residus així com el calendari de la crema de la palla de l’arròs.

 

Calendari

 

El vedat de Cullera se subhasta des de 1882 i enguany la tirada inicial tindrà lloc el 24 de novembre. A esta li succeiran una segona per a l’1 de desembre, una tercera per al 8 de desembre; hi hauran unes altres els dies 15, 22 i 29 d’eixe mes. Per a l’any nou es preveuen dos més el 5 i el 12 de gener.