La majoria d’expositors de la Fira Comercial d’Alzira aposta per Sants Patrons

0
1766
La fira va estar el dissabte especialment concorreguda
El sector automobilístic aposta decididament per la nova ubicació
Satisfacció generalitzada entre els expositors de la fira de la tapa

La majoria  d’expositors de la X Fira Comercial, de la Tapa i de l’Automòbil aposten decididament per la nova ubicació de l’avinguda Sants Patrons, encara que alguns proposen algunes millores.

«Ací és més cèntric i l’avinguda Luis Suñer està més amagada» és el sentir d’alguns comerciants enquestats per Riberaexpress. Encara que hi han que opinen el contrari, al advertir que l’any passat al estar en un espai més reduit les jaimes «hi havia més aglomeració de gent».

Els sectors de l’automòbil i de la Tapa es decanten, per abrumadora majoria, per Sants Patrons. Alguns restaurants reconeixien que havien incrementat les vendes entre un 10 i un 20%. Mentre el sector de l’automoció estava encantat per la nombrosa gent que havia visitat la seua mostra i interesat pels preus i característiques dels turismes tant nous com d’ocasió i km 0.

En la part comercial és on hi ha alguna discrepància però els partidaris de Luis Suñer es troben en minoria respecte als de Sants Patrons. Al PP local no li convenç la nova ubicació per «raons deseguretat», segons ha explicat el regidor popular José Luis Palacios que en  les nou edicions anterior estava al capdavant de l’organització de la mostra. Segons Palacios aquella zona «compta amb vies paral.leles per evacuar fàcilment un possible malalt, qüestió de la que careix l’Avinguda».

Més aparcaments

Independentment de la ubicació, l’alcalde d’Alzira Diego Gómez considera que la fira «ja està consolidada» i cal «compaginar la mobilitat dels vehicles amb la dels vianants». A la primera autoritat local li agrada la simbiosi entre fira i la festa dels Moros i Cristians «el dissabte hi havia moltíssima gent a la ciutat i aixó demostra que els veïns tenen moltes ganes de participar». Gómez es decanta per tornara fer la mostra en Sants Patrons, tot i reconèixer que hi han punts a millorar, com «facilitar més aparcaments».

Respecte a les divergències sorgides entre l’equip de govern i l’Associació Empresarial que no ha participat en l’organització de la mostra comercial, l’alcalde advertix que «l’ajuntament no pot deixar de comptar amb els emrpesaris locals, hem de treballar en la millora de les relacions», després de resaltar  que, en canvi si que hi ha sintonia en l’organització d’altres events com el pròxim Shopping Night i els Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

Comparar vendes

Mentre la vicealcaldessa i regidora de Comerç Isabel Aguilar no ha dubtat en qualificar com «positiva» la dècima edició, «pels comentaris que m’han arribat de comerciants i visitants». Encara que la valoració definitiva la farà, pròximament la comissió que representa a tots els expositors. «Caldrà comparar les vendes i valorar les queixes rebudes a més de les qüestions positives i negatives per a poder pulir-les».

Pel que fa a la distribució de les jaimes la responsable de Comerç ha explicat que «essent una fira comercial no podem donar l’esquena als establiments de l’avinguda».

Per la seua part el responsable de Promoció Econòmica i del partament d’IDEA, Ivan Martinez ha qualificat com «molt positiu», l’increment dels expositors així com l’acollida dels alzirencs i visitants que «ha superat totes les nostres expectatives». Martinez afegix que la ciutadania «està responent a tots els events lúdics i culturals que organitza el consistori, com Art al Carrer, la Fira Comercial i Biosfira, entre altres».

Molèsties i reflexions

Martinez demana «disculpes» pe les molèsties que haja causat als veïnat, encara que les activitats organitzades «estan encaminades a beneficiar als comerciants i al conjunt de la ciutadania». Recorda que «feia molts anys que no es veia tanta gent en l’avda Sants Patrons» i demana als empresaris de l’associació que «reflexionen», donat que les novetats introduïdes «sols tenien la finalitat de millorar la fira».

Opinió dels expositors

A a gerent de Los Caprichos de Bea preferix l’emplaçament de la Plaça del Regne «perquè allí al ser la zona més menuda hi havia més aglomerció de gent».

Moi de firma esportiva Base no té «cap queixa» de la ubicació, encara que és una tenda nova i assegura que l’any pròxim «repetirem» en estar «molt contents» de la resposta de la gent.

També era la primera vegada que participava la firma Thermomix; «ens ha paregut un bon lloc, ha passat molta gent» manifestava Alicia que no ha parat de fer demostracions del seu producte al llarg del cap de setmana.

També es mostrava satisfeta «Fany» de Casal de Sento; «ha passat molta gent i en ha servit per a donar-nos a conèixer».

Tampo ocultaven la seua satisfacció els dirigents de Fem Esport; «ha sigut una molt bona experiència, en principi repetirem en la pròxima fira, estem molt satisfets per l’excel.lent acceptació que hem tingut», opina David Bermell en reconèixer que decidiren presentar-se a última hora, «ha estat pensat i fet».

La meitat de l’Avinguda

Al president del Gremi de Forners Rafa Gadea també li ha agradat elcanvi a Sants Patrons; «ací està més cèntric, per a la gent és més fàcill arribar», com ho demostren les 600 reganyaes repartides entre els nombrossísims  visitants.

Davant les queixes del veïnat de l’avinguda i dels conductors, Gadea proposa que la fira ocupe «només la meitat de la calçada, donat que així podrien circular els vehicles per l’altra part».

Les treballadores de Vericat Implantologia també són partidàries de la nova ubicació; «ha vingut més gent, ha valgut la pena perquè hem venut prop de 200 nines que la recaptació anava destinada a Aspanion».

Els expositors de la Fira de La Tapa aposten, quasi unàniment, per l’Avinguda; Helena de Gastro Brasil assegura que ha venut «un 20% més que l’edició anteior». El gerent del Restaurant López abunda en la mateixa opinió i proposa que el pròxim any «hi hagen dos punts de venda dels tiquets», davant les cues que es feren el dissabte.

Els únics que s’han qudat una miqueta «despagats» per la resposata de la gent foren el Restaurant Velana, encara que els ha agrdat el canvi de lloc.

Maite de la Pastisseria Llopis assegura que «repetirem» satisfetes per les vendes i «per la música i l’ambient, ho hem passat molt bé», ens deia Cari mentre explicava els dolços i salats que tenia al xiringuito.

Pel que respecta a la Fira de l’Automóbil tant els representants d’Hiunday com de Santi Cars elogiaven l’espai reservat per als turismes en esta mostra; «ha passat més gent, repetirem segur» afirmava Santi satisfet per les vendes i per l’èxit del Ferrari, sens dubte una de les atraccions de la X Fira Comercial Alzira Oberta.