Andreu Salom: «La Fira gastronómica es reiventa cada any»

0
2218
Les autoritats durant la inauguració de la fira
El president de la DO asaborint una cervessa artesana amb sabor a tòfona
Xarcutera de la mostra

«Cada any la fira es reiventa» així es manifestava este migdia l’alcalde de l’Alcúdia Andreu Salom durant la inauguració de la 24 Mostra Gastronòmica en la que ha estat acompanyat per la Vicepresidenta 2a i Diputada d’Hisenda Rebeca Torró, membres de la corporació municipal, el president de l’Associació Fira gastronòmica, LLuís Ribera, a més del president de la Do Kaki de la Ribera del Xúquer Cirilo Arnandis.

Salom considera que «són quatre dies frenètics» amb milers de visitants que gaudixen de productes «difícils de trobar», en una mostra que «fusiona la cultura amb la gastronomia».

Ribera ha explicat als mitjans de comunicació que la fira ha fet enguany dos apostes; les cervesses artesanes, amb un total de set varietats amb sabors com el del caqui, els nespres o les tófones, entre altres. I, daltra banda productes «molt locals com els micalets de Tous tan dolços com salats».

El president de la mostra assegura que la mostra ja «s’ha recuperat de la crisi» i això es nota tant en l’incrment dels expositors, un total de cinc més que en 2017, com en els visitants; «hi ha més ambient i alegria en el gasto», conclou Lluís Ribera minuts després de quedar inaugurada la potent Fira Gastronòmica de l’Alcúdia.

Les novetats del 24 aniversari

A més de la oferta tradicional de carns i embotits casolans, formatges, saladures, dolços i pans artesans o les bodegues valencianes, que tenen ja la seua clientela fidel a esta Fira, cada any procurem aportar noves propostes de qualitat.

Enguany comptarem amb dues sessions de Show Cooking que tindran lloc just a l’entrada de la Fira Gastronòmica, diumenge dia 7 d’octubre a les 13 hores i dilluns dia 8 a les 20 hores. Els protagonistes seran Toni Carceller i Jorge Esteban, participants a l’edició de 2018 de MasterChef. Ambdós realitzaran en cada sessió un plat principal i un postre respectivament, davant el públic que vulga acudir a la cita.

Gastronomia i cultura, un bon maridatge

El mateix dia de la inauguració, dissabte 6 d’octubre, a les 18.30 hores i a l’entrada del parc de la Fira Gastronòmica, tindrà lloc un concert de la Banda Juvenil de la Filharmònica Alcudiana. Eixe mateix dia, a 50 metres de l’entrada de la Fira, a la rotonda del Monument a la Música, es donarà la eixida a les 21 h. al IV Trobafocs dels Dimonis Enroscats de l’Alcúdia, que recorrerà l’avinguda Antoni Almela fins al Monument a la Sènia, on tindrà lloc el gran final piromusical.

A les 11 de la nit, mentre continua la fira tradicional, l’espai de restauració i les atraccions, actuació de l’orquestra La Valencia i, seguidament, Tumbalea Revolution, junt al recinte Firal.

El regidor de comerç, Rubén Grau, ha organitzat també paral·lelament a la fira el Museu Obert, al qual 40 artistes locals exposen les seues obres en 80 comerços del poble, i que tindrà presència a través d’una caseta informativa a la pròpia Fira Gastronòmica.