Raül Tudela: «Els comerços d’Alzira no estan recolzats per la regidoria de Comerç»

0
2313
Raül Tudela -en el centre de la imatge- junt a dos membres de la directiva en la fira de 2017

L’Associació Empresarial no participa en la fira per no estar subvencionades les jaimes

«No ens han consultat les bases ni el canvi a l’avda Sants Patrons»

«El comerç local va ser l’impulsor d’Alzira Oberta fa 10 anys»

 

L’Associació Empresarial Alzira, impulsora de la Fira Comercial, de la Tapa i de l’Automòbil, fa deu anys, serà enguany la primera vegada que no participen en l’organització d’este event que enguany ha batut el rècord d’expositors en superar els 60

El seu president Raül Tudela justifica l’ausència dels empresaris i comerciants en que «la regidoria de Comerç no ens ha consultat res, han aprovat en solitari, de forma unilateral, les bases d’esta edició de la fira». Tampoc han sigut consultats, segons Tudela, en el canvi d’ubicació de l’avinguda Luis Suñer a la de Sants Patrons.

Les discrepàncies començaren en l’anterior edició quan l’ajuntament «modificà la distribució de la fira sense preguntar-mos la nostra opinió».

El trencament s’ha produït enguany al «no voler subvencionar les jaimes del comerç en un 50%, tal i com es fa a les casetes de la Fira de la Tapa». Esta subvenció «és la principal reivindicació» de l’organització empresarial segons reconeix Tudela que estava disposat a afegir un 10% l’ajuda als socis de l’associació». Amb un 60% de descompte sobre els aproximadament 300 euros que costa el lloguer de cada jaima «haguerem omplit tota Alzira de jaimes» opina el dirigent de l’empresariat local.

Estalvi

Entén Tudela que «el comerç local necessita ajuda i algún benefici en pagar els impostos locals», davant els comerços d’altres municipis que exposen en la mostra. Unes ajudes que reivindiquen per participar en la Fira després de conèixer que l’any passat el cost per a l’Ajuntament «fora prou inferior a la de 2016». Eixe estalvi és el que reinvindiquen que repercutisca en els expositors locals.

Rault Tudela recorda que la Fira Comercial, de la Tapa i de l’Automòbil «és exitosa» davant «l’esforç que feren els comerços els primers anys», però lamenta que «no estiguen recolçats com cal per la regidoria de Comerç».

Assegura que el comerç «seguirà apostant per esta fira» i dona «les gràcies» als tres sectors participants en la mostra davant la «seua implicació».

Riberaexpress