La Diputació finalitza el nou carril ciclopeatonal que uneix Alfarb amb Catadau i Llombail

0
717

·        Pablo Seguí, responsable de Carreteres, va visitar junt als alcaldes dels tres municipis la fase final de les obres, el pressupost de les quals ha ascendit a 195.000 euros i ha millorat a més l’accés a Alfarp

·        L’actuació, que forma part d’un pla global amb 27 nous itineraris sostenibles en la Ribera Alta i la Ribera Baixa, dóna resposta a més de 15 anys de reivindicacions veïnals

 

 Després de més de 15 anys de reivindicacions, els municipis d’Alfarp, Catadau i Llombai compten ja amb una connexió segura per a la circulació de ciclistes i vianants a través de la CV-520, gràcies a l’actuació duta a terme per l’àrea de Carreteres de la Diputació de València, titular de la via.

Aquest nou carril ciclopeatonal forma part del Pla de Mobilitat Ciclopeatonal impulsat per la institució provincial que, tal com ha recordat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “està permetent vertebrar les comarques valencianes des de la perspectiva d’eixos altres usuaris de la carretera, i dins del que ja hem dut a terme, entre uns altres, la connexió entre Villanueva de Castellón i Senyera, que inclou l’accés a Sant Joanet, la ruta entre El Mareny de Barraquetes i Les Palmeres i l’itinerari ciclopeatonal que uneix Fortaleny amb Sueca passant pel pont Alfonso XIII”.

Seguí ha visitat les obres en la seua fase final, acompanyat pels alcaldes d’Alfarp, Catadau i Llombai. A més de la construcció d’una via ciclopeatonal de 280 metres que connecta els tres municipis en paral·lel a la carretera, l’actuació inclou la reordenació de la intersecció d’accés a Alfarp des de la CV-520, mitjançant la inclusió d’un carril central per a efectuar els girs a esquerra cap al carrer Pintor Sorolla.

En aquests moments, segons van explicar els tècnics responsables de l’obra, únicament resta dotar el carril ciclopeatonal d’una capa de pintura i una vorada que separe la nova via visual i físicament de la plataforma central de la carretera. Una vegada fet açò, es podrà posar en servei la nova infraestructura, a la qual la Diputació ha destinat un pressupost de 195.000 euros.

El Pla de Mobilitat Ciclopeatonal de la Diputació de València contempla la creació al llarg dels pròxims 8 anys de més de 130 quilòmetres de rutes ciclopeatonals en un centenar de municipis valencians, de les quals 27 actuacions es concentren en La Ribera i aconsegueixen a pràcticament tots els municipis de la comarca, sumant una xarxa de més de 37 quilòmetres de vies, amb una inversió de 12.622.955 euros.

La Diputació finaliza el nuevo carril ciclopeatonal que une Alfarp con Catadau y Llombai

 

·        Pablo Seguí, responsable de Carreteras, visitó junto a los alcaldes de los tres municipios la fase final de las obras, cuyo presupuesto ha ascendido a 195.000 euros y ha mejorado además el acceso a Alfarp

·        La actuación, que forma parte de un plan global con 27 nuevos itinerarios sostenibles en la Ribera Alta y la Ribera Baixa, da respuesta a más de 15 años de reivindicaciones vecinales

 

04/octubre/2018. Después de más de 15 años de reivindicaciones, los municipios de Alfarp, Catadau y Llombai cuentan ya con una conexión segura para la circulación de ciclistas y peatones a través de la CV-520, gracias a la actuación llevada a cabo por el área de Carreteras de la Diputació de València, titular de la vía.

Este nuevo carril ciclopeatonal forma parte del Plan de Movilidad Ciclopeatonal impulsado por la institución provincial que, tal como ha recordado el diputado de Carreteras, Pablo Seguí, “está permitiendo vertebrar las comarcas valencianas desde la perspectiva de esos otros usuarios de la carretera, y dentro del cual ya hemos llevado a cabo, entre otros, la conexión entre Villanueva de Castellón y Senyera, que incluye el acceso a Sant Joanet, la ruta entre El Mareny de Barraquetes y Les Palmeres y el itinerario ciclopeatonal que une Fortaleny con Sueca pasando por el puente Alfonso XIII”.

Seguí ha visitado las obras en su fase final, acompañado por los alcaldes de Alfarp, Catadau y Llombai. Además de la construcción de una vía ciclopeatonal de 280 metros que conecta los tres municipios en paralelo a la carretera, la actuación incluye la reordenación de la intersección de acceso a Alfarp desde la CV-520, mediante la inclusión de un carril central para efectuar los giros a izquierda hacia la calle Pintor Sorolla.

En estos momentos, según explicaron los técnicos responsables de la obra, únicamente resta dotar el carril ciclopeatonal de una capa de pintura y un bordillo que separe la nueva vía visual y físicamente de la plataforma central de la carretera. Una vez hecho esto, se podrá poner en servicio la nueva infraestructura, a la que la Diputació ha destinado un presupuesto de 195.000 euros.

El Plan de Movilidad Ciclopeatonal de la Diputació de València contempla la creación a lo largo de los próximos 8 años de más de 130 kilómetros de rutas ciclopeatonales en un centenar de municipios valencianos, de las cuales 27 actuaciones se concentran en La Ribera y alcanzan a prácticamente todos los municipios de la comarca, sumando una red de más de 37 kilómetros de vías, con una inversión estimada de 12.622.955 euros.