Rècord històric en els Premis Literaris Ciutat d’Alzira amb 242 originals

0
1396
Diego Gómez i Gonçal López-Pampló durant la presentació dels Premis

El guardó de Novel.la lidera la classificació amb 74 obres

El pròxim dimarts arranquen els Jornades Culturals

El lliurament dels premis es farà el próxim 9 de novembre

La convocatòria de la 30ª edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira s’ha tancat amb un rècord històric davant la presentació de 242 originals, superant llargament els 219 registrats l’any 2012

L’increment s’aprecis especialment en el Premi de Novel.la que ha passat de les 21 obres de l’edició anterior als 74 actuals. Li seguix el guardó de Poesia Ibn Jafadja amb 51 poemes presentats.

També ha augmentat la participació en la resta de guardons; així 32 obres aspiren al XII Premi de Teatre Palanca i Roca, 14 al XX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, 22 originals al Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, un total de 21 contes pretenen guanyar el Premi de Narrativa Infantil VicentSilvestre, davant els 24 del III Premi Enric Solbes d’Àlbum Il.lustrat Consorci Ribera-Valldigna, a més dels 27 treballs que opten alXXIV Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.

A la presentació dels guardons, celebrada junt les antigues muralles àrabs, han assistit l’alcalde d’Alzira Diego Gómez i el director literari de l’editorial Bromera, Gonçal López-Pampló.

Dins del certamen es celebren les Jornades Culturals que comencen el pròxim dimarts amb una taula redona sobre el paper de les ciutats com a generadores de cultura a càrrec de Josep Barberà, regidor de Cultura de Benicarló, de l’alcalde d’Alzira, de la regidora de Cultura de Carcaixent, Desirée Palma i del responsable d’Administració i Modernitació de Gandia, José Manuel Prieto.

Gómez ha resaltat la projecció de la película «M’esperaràs?», adaptació cinematogràfica de l’obra de Carles Alberola que guanyà el Premi de Teatre Palanca i Roca 2013 d’estos guardons.

Les jornades faran un repàs a l’evolució del panorama cultural valencià en les últimes tres dècades. Amb el títol «Trenta anys de cultura per a canviar el món», les diferents sessions intentaran respondre a qüestions fonamentals com el futur de les lletres i també de la música en valencià, amb les intervencions de distints guanyadors del Premi de Novel.la Ciutat d’Alzira.

El pròxim 9 de novembre serà la data en la que es lliuraran els premis del 2018 durant el transcurs del tradicional sopar literari que tindrà lloc a la sala Rex Natura d’Alzira.