L’editorial Reclam es solidaritza amb la localitat toledana de Cebolla

0
848
Arturo Blasco i Laura Granell gerents de Reclam

Arrel de les pluges torrencials que han colpejat part de la península, la localitat de Cebolla (Toledo) s’ha trobat immersa en una tragèdia històrica. Una biblioteca completament arrasada amb més de 10.000 volums convertits, literalment, en paper banyat.

 

La pròpia biblioteca, front a la incalculable destrossa, s’ha vist obligada a demanar ajuda a tot aquell que puga contribuir a la recuperació del seu fons literari, i és que aquest menut municipi de 3400 habitants ha perdut el 80% dels llibres que poblaven les seues històriques prestatgeries.

 

L’ajuda no s’ha fet d’esperar, i d’entre tots els paquets que aquestos dies han arribat a les portes de la biblioteca un porta segell valencià. De la Ribera, concretament. L’editorial Reclam, amb Arturo Blasco i Laura Granell al capdavant, ha estat de moment l’única editorial valenciana que ha contribuït a la reposició del fons editorial de la biblioteca de Cebolla. “Llegir és un plaer que no es pot negar a ningú. No s’ens ocorre res més trist que un xiquet sense llibres. Ajudarem amb tot el que puguem i esperem que altres ens imiten” afirmen.

 

No és la primera vegada que l’editorial Reclam participa d’iniciatives solidàries o actes benèfics. Aquesta mateixa setmana ha estat un dels col·laboradors indispensables del ja mític concert benèfic de la Falla Sant Joan d’Alzira que cada any arreplega milers d’euros per ajudar diferents ONGs. “No ens considerem solament una empresa. Tractem d’estar presents al teixit cultural i social de la nostra comunitat, amb una consciència social ferma i responsable”.

 

L’editorial Reclam, que recentment ha complit 4 anys de vida, acaba de publicar “La derrota perpètua”; un relat sobre els deportats de les comarques de la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida als camps d’extermini nazi. També acaba d’anunciar una publicació infantil i juvenil sobre Pep Gimeno “El Botifarra” que porta per títol “Un romanç amb Botifarra”, i abans que finalitze l’any publicarà 5 títols més per tal de fer del nadal un bon Reclam.