Aida Ginestar: «Art al Carrer triplica el nombre d’espectadors»

0
2083
Maduixa va omplir ahir la Plaça Major
El correfocs d’Scura Splats tancà anit el festival

Hem superat el repte de programar el festival en solitari

Art al Carrer ha donat un gran salt qualitatiu 

Complix els objectius de traure la gent al carrer ia apropar la cultura al poble

Els carrers i places d’Alzira s’han omplit de gent este cap de setmana, com si fora un dia de falles o de la Setmana Santa, per assistir a les 50 accions artístiques programades en la tercera edició del Festival Art al Carrer

La regidora de Cultura, Aida Ginestar, no podia ocultar ahir la seua satisfacció «hem superat el repte de fer el festival en solitari i ha eixit molt bé» afirmava poc després que Maduixa Teatre amb un espectacle ple se sensibilitat i poesia arrancara una llarga ovació del públic.

En les anteriors edicions el festival coincidia amb la Fira Comercial i la festa dels Moros i Cristians, que enguany es celebren el pròxim cap de setmana.

Ginestar reconeixia que la mostra artística havia donat «un gran salt de qualitat» fet que ha contribuit al gran nombre d’espectadors que han gaudit e tots els espectacles. Era freqüente veure a gent amb el programa en la mà, molts d’ells forasters, traslladant-se pel centre de la ciutat buscant la plaça del Mercat, el carrer Hort dels Frares, la placeta del Forn, el carrer Major Santa Caterina o la plaça del Carbó entre altres, per no perdre’s un espectacle de dansa ací, altre de teatre, música, titelles, a més d’artístics murals que han canviat la imatge de façanes deteriorades o bé tapat les horroroses pintades del bulevar de Tulell.

Espai a l’audiovisual

La responsable de l’àrea municipal de Cultura, assegura que la vessant plàstica «està ja consolidada» i obrirà un espai «a l’audiovisual» en futures edicions del festival.

Aida Ginestar considera que en esta legislatura s’ha complit la pretensió del govern municipal «d’apropar la cultura a la gent i que els veïns isquen al carrer amb Art al Carrer, el Nanofest, la celebració del 9 d’octubre, Somriu als Parcs i d’altres events lúdics i culturals.

Tots els caps de setmana 

A este respecte l’alcalde d’Alzira Diego Gómez explicava que festivals com el del cap de setmana «dignifiquen la vida de la nostra ciutat». I ha subratllat la seua voluntat de programar activitats durant la major part dels caps de setmana per provocar l’eixida dels alzirencs al carrer i la visita de veïns de la comarca que » a més dinamitzen el comerç i l’hosteleria local».

Riberaexpress