Mulïer de Maduixa Teatre entre les 20 acciones artístiques que tanquen hui el festival d’Alzira

0
1562
Cinc ballarines protagonitzen l'espectacle de Maduixa Teatre

Cinc ballarines reten un homenatge a totes les dones

El Correfocs d’Scura S’plats tancarà esta nit el festival

La gent es llança al carrer per no perdre’s els nombrosos espectacles

Entre les 11 d’este matí i les 12 de la nit els espectadors podran gaudir d’una vintena d’accions artístiques que tanquen hui el III Festival d’Art al Carrer d’Alzira

De les 11 a les 13 hores la plaça Major acull dos interesants tallers; un de tècniques de circ i altre de terrisseria a càrrec del ceramista alzireny Xavier Claur.

A les 12 hores serà el torn de la música amb el blues de Delta Xúquer Man que s’escoltarà al carrer Hort dels Frares. Mitja hora després els amans de la dansa podran gaudir de la qualitat de l’escola Paso a 2 en la plaça de la Constitució. A la mateixa hora menuts i adults tenen l’oportunitat de veure teatre de titelles a la plaça de la Sang i al voltant de les 13 hores l’artista local Maria Belda farà una exhibició de dansa espanyola al carrer Fautí Blasco. Pràcticament a la mateixa hora La Troupe Malabó torna a la plaça Major amb l’espectacle Trileros, mentre a les 13:15 h Pra Vocé and Friends donarà un concert al carrer Major Santa Maria fent un recorregut pels grans estils de m´jusica que han envaït el món.

Per la vesprada (17:30 h) torna el teatre de tielles La Inestable al Mercat de la Vila, de nou Maria Belda actuarà en la plaça de la Capella de la Sang, Pra Voncé repetix a les 18:15 h en la plaça del Sufragi i a les 19 hores l’esperat espectacle, Mulïer, dels suecans Maduixa Teatre. Es tracta d’un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Amb este muntatge Maduixa pretén investigar els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions.

Amb este espectacle la companyia de Sueca ret un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i seguixen lluitant per mantindre viu el seu «jo» salvatge i que reclamen el seu dret de ballar i còrrer lliurement per la nostra societat.

Art al Carrer continua durant la vesprada-nit amb els blues de Delta Xúquer Man, l’obra de Suc de Teatre-La Tarumba «¿Por qué corremos? en la plaça del Forn, el concert d’S`panish Brass a la plaça Major, l’espectacle de circ «Seu-te! en la plaça del Carbó, l’espectacle Olea de Visitants a la plaça del Mercat, i finalment a partir de les 22:40 h el correfocs d’Scura Splats «CavalTheos Foc» que partint de la plaça del Regne recorrerà el centre de la ciutat per a què el foc i els dimonis s’enduguen per davant la tercera edició d’Art al Carrer, un excel.lent festival que ha vingut per a quedar-se.

La regidora de Cultura Aida Ginestar es mostrava, anit, «més que satisfeta» davant la nombrosa resposta del públic a tots els espectacles i accions artístiques programades per a la jornada inaugural; «pretenem apropar la cultura a totes les edats» explicava Ginestar. Una veïna comentava en la mateixa plaça Major, al finalitzar l’espectacle «Carrilló», «quanta gent!, sembla un dia de falles». I és que un riu de gent circulava per carrers i places per no perdre’s cap de les nombroses accions programades.

Riberaexpress