La pluja incrementarà el calibre de navelines, clemenvilles i satsumes

0
1696

La Murta i La Barraca han sumat al voltant de 100 l/m2

Mentre a les partides de l’Horta apenes han arribat als 20 l/m2

Els fruits i els arbres els grans beneficiats

La pluja ha resultat «molt beneficiosa» per al camp de la Ribera en general i especialment per a les varietats que començaran a collir-se cap a novembre con són les varietats de cítrics; navelina, nàvel, clemenvilla i satsuma, entre altres, segons el tècnic de la cooperativa hoetofrutícola, Alzicoop, Toni Soler.

«Les precipitacions renten i sanejen tarongers i caquis i donen vida als arbres» ha manifestat este matí Soler a Riberaexpress, essent «molt positives per al camp». El tècnic ha subrallat la neteja de la negrilla i la pols que acumulaven ja les produccions que «ajuda a que transpiren millor els arbres i a que les parcel.les estiguen en millors condicions».

Crida l’atenció les diferències de registres de pluja existents al terme d’Alzira en el que ha destacat la zona de la Murta amb uns 100 l/m2 contabilitzats des del dimarts, i una quantitat semblant a La Barraca d’Aigües, front els 20 l/m2 de la zona de l’Horta. Mentre en partides com Materna i les situades a les rodalies del nucli urbà s’han acumulat al voltant de 60 l/m2.