Alzira concedix un màxim de dos anys per enderrocar l’antiga Avidesa

0
1771
L'antiga granja d'Avidesa té les hores contades

La Junta de Govern ha concedit hui la llicència d’obres a l’empresa Inicia Hispania

Va ser la factoria avícola més important d’Europa

Avidesa comercialitzava pollatres i plats precuinats

 

L’Ajuntament d’Alzira ha concedit hui la llicència d’obres i un termini màxim de 2 anys per a l’enderrocament de l’antiga factoria Avidesa, ubicada al Respirall, això sí a partir de l’inici dels treballs que l’empresa titular Inicia Hispania SL podrà fer durant els pròxims 6 mesos.

De totes formes la Junta de Govern del consistori alzirenc permetrà al titular de la llicència solicitar una pròrroga dels terminis establerts sempre que «la llicència siga conforme a l’ordenació urbanística vigent en el moment de la concessió de la pròrroga».

Esta antiga granja de pollastres va ser la primera, de les cinc, que l’empresari Luis Suñer va construir amb la marca Avidesa (Avícolas y Derivados S.A.) en el carrer Travessa nº 13 en la urbanització El Respirall. I sembla que va ser la més important d’Europa del sector avícola i derivats durant una bona época.

A més de comecialitzar pollastres i derivats, l’empresari Luis Suñer comercialitzà un ample menú de plats precuinats que anaven des del pollastre amb ceba, a la pella de pollastre i verdures, sense oblidar pastissets, canelons i croquetes, entre d’altres que exportava a un bon grapat de països de tot el món. Aprofitant així un imponent immoble de 7 plantes i dos soterranis.

Suñer aprofità la marca i un bon nombre de delegacions per Espanya i Europa per enllestir la fabricació de gelats Avidesa en la factoria de la carretera de Gandia. Posteriorment va ser comprada per la Nestlé, per acabar la factoria amb el nom d’Ice Cream Factory Comaker firma comercialitzadora de gelats de marca blanca, després que fora adquirida, fa uns anys, per Guillermo Lamfus.

Riberaexpress