L’Anell Verd d’Alzira distribuirà vianants i ciclistes per rutes, sendes i camins escolars

0
1321

Connectarà amb rutes de senderisme i BTT, Via Verda i sendes històriques

Medi Ambient crearà una xarxa radial de camins escolars per anar en bici o a peu

Esta iniciativa afavorix hàbits de vida saludable

L’Anell Verd d’Alzira té previst funcionar com a distribuidor de vianants i ciclistes cap a les rutes de senderisme i BTT, a més de comunicar amb la futura Via Verda que conectarà la capital de la comarca amb Carcaixent i la Safor. També connectarà amb dos sendes històriques com el Camí de Santiago i la Via Augusta

A partir de l’anell, l’ajuntament d’Alzira té previst fer una xarxa radial de camins escolars i fins i tot articularà la xarxa de camins i rutes existents a l’entorn d’Alzira, millorant així el transport de vianants i bicicletes.

Pel que fa a les rutes, el GR-236, el PR-CV 421 i el PR-CV303 són camins que es quedaran vinculats amb l’Anell Verd. Una adient senyalètica guiarà als senderistes dins la xarxa de camins d’Alzira.

Les sendes històriques de la Via Augusta i el Camí de Santiago també quedaran lligades a l’Anell Verd. La regidoria de Medi Ambient instal.larà element d’informació en els punts d’encreuament que donaran a conèixer al senderista l’abast territorial d’estos camins, a més de «la importància per al desenvolupament d’Alzira».

Els alumnes de la major part dels centres educatius es beneficiaran de la creació d’una xarxa radial de camins escolars per a que puguen anar en bicicleta o a peu des dels seus domicilis fins l’escola. A estos camins escolars el consistori té previst «pendre mesures de pacificació del trànsit rodat», a més de millorar el paviment, la senyalètica i la implantació d’arbrat.

Per últim l’Anell Verd té previst articular la xarxa de camins i rutes existents a l’entorn de la ciutat per a «millorar el transport de vianants i ciclistes».

Medi Ambient considera que esta iniciativa «afavorix hàbits de vida saludable, una mobilitat sostenible i una millora de la seguretat en la connectivitat per a vinants i ciclistes a l’entorn urbà».