Malabarisme, màscares i dansa hui en el MIM de Sueca

0
1103

 

La 29a Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) avança hui dissabte amb una programació per a tots els públics en la qual els jocs malabars, el teatre de màscares, el circ contemporani i la dansa seran els protagonistes a través de diversos espectacles que podran veure’s, la majoria d’ells, en els carrers i places de la capital de la Ribera Baixa.

 

Nou malabaristes, vuitanta pomes i quatre jocs de te. Un calidoscopi que trencarà demà els esquemes als espectadors del MIM amb Smashed, espectacle que arriba per primera vegada a terres valencianes com un tribut a Pina Bausch i a la seua forma d’abordar les complexes relacions humanes. A l’avantguarda del circ contemporani internacional, la companyia britànica Gandini Juggling, una de les més excel·lents del món en malabars, arriba a Sueca després d’haver girat per més de 50 països amb un muntatge que barreja diferents disciplines a la recerca de noves formes d’expressió. La seua especialitat, el malabarisme quàntic, és un sistema matemàtic amb el qual aconsegueixen figures sorprenents i que ha acabat sent un llenguatge propi de la companyia.

 

El teatre de titelles i el circ articulen per la seua banda l’espectacle Antero, l’estrena del qual en l’Estat espanyol acull el MIM –Casal Jove-, dels noruecs Oddmann Productions. La seua directora, Frida Odden Brinkmann, és una prestigiosa malabarista i realitzadora de circ que des de 2011 recorre Europa amb els seus diferents treballs. En aquesta ocasió interpreta en solitari a Antero, un entranyable jubilat que en els seus dies de glòria va ser l’estel del malabarisme mundial i que ara, allunyat del circ i dels aplaudiments, lluita contra l’avorriment, la solitud i els records nostàlgics.

 

L’espectacle musical de circ contemporani Lurrak és la proposta amb la qual la jove companyia basca Lurrak Antzerkia arriba al MIM. Una trobada entre diverses disciplines artístiques emmarcades en una dramatúrgia amb les quals es proposen regalar a l’espectador una experiència única i innovadora. Un espectacle que compta amb humor la història de la rebel·lió d’una xicoteta comunitat que s’oposa als abusos en el seu treball. Els seus personatges es mouen entre l’absurd, el còmic i la tradició obrera lligada a l’ambient fabril dels anys 60.

 

La companyia valenciana Mou Dansa convidarà per la seua banda al públic a La siesta. Un sol de dansa que exposa aquells moments de soneguera temporal en els quals ens veiem atrapats de manera conscient o inconscient per l’ego enaltit, l’adoctrinament i els convencionalismes socials en el nostre afany per obtenir l’èxit. Una visió àcida sobre el lideratge i el “borreguisme” actual.

 

 

 

Avanç programació Dissabte 22 de setembre

De 17:00 a 22:00h Exposició fotogràfica de l’espectacle Rito.

Sala d’Exposicions Els Porxets

 

17:00h Oddmann Productions (Noruega) amb Antero ––estrena a l’estat espanyol. (30’)

Casal Jove

 

17:30h Mou Dansa amb La siesta. (10´)

Plaça Ajuntament

 

18:00h Escandall (Vila-real) amb XX (escena 2). (20’)

Plaça Ajuntament (Baix del campanar Sant Pere)

 

18:30h Nomad Swing amb The batt Mobile. (25’)

Itinerant Plaça Ajuntament

 

18:45h Joan Català amb Pelat. (40’)

Esplanada Casal Jove

 

19:00h Théâtre du mouvement amb Alba. (70’)

Centre Municipal Bernat i Baldoví

 

19:15h L’art est creation amb The angels dance. (15’)

Plaça Sant Pere

 

19:30h Gandini Juggling (Regne Unit) amb Smashed ­––per primera vegada a la Comunitat Valenciana. (30’)

Escenari Plaça de l’Ajuntament

 

20:00h Oddmann Productions amb Antero. (30’)

Casal Jove

 

20:00h Otradanza amb Rito. (25’)

Espai Joan Fuster

 

20:15h  Murmuyo amb !Fuera!. (45’)

Placeta Fonda

 

21:00h Ertza amb Meeting Point. (20’)

Plaça Rosanes

 

21:30h Nomad Swing amb The batt Mobile. (25’)

Façana Mercat Central

 

21:30h Gandini Juggling amb Smashed. (30’)

Escenari Plaça de l’Ajuntament

 

22:30h L’art est creation amb The angels dance. (15’)

Plaça Sant Pere

 

22:30h Nomad Swing amb The batt Mobile. (25’)

Façana Poliesportiu Cobert

 

23:00h Théâtre du mouvement amb Alba. (70’)

Centre Municipal Bernat i Baldoví

 

23:00h Sol Picó amb Dancing with frogs. (60´)

Poliesportiu Cobert

 

23:00h Ertza amb Meeting Point. (20’)

Escenari Plaça Ajuntament

 

23:30h L’art est creation amb The angels dance. (15’)

Plaça Sant Pere

 

00:00h Escandall amb XX (escena 3). (20’)

Itinerant Plaça Ajuntament

 

00:45h Lurrak Antzerkia (Pais Basc) amb Lurrak. (75´)

Plaça Jaume I