La iniciativa solidària contra la mort sobtada recapta 20.000€

0
1743
Els pares de Nacho Barberá amb dirigents de la JLF en la gala d'ahir

El passat mes de febrer va causar un gran impacte la mort del capità del cadet de la UD Alzira Nacho Barberá mentre jugava un encontre en Ontinyent.

La mort sobtada d’un jove de tan sols 15 anys, va mobilitzar al club blaugrana i als pares del jugador a recaptar fons amb la finalitat de sensibilitzar i donar suport a la investigació sobre cardiopaties associaciades a esta casuística.

La primera de les iniciatives va ser la venta de polseres a 2 euros i el «Memorial Nacho Barberà» disputat en el Camp Municipal de Venècia.

L’Hospital de la Ribera es va sumar a esta iniciativa que ha comptat amb el suport de nombrosos clubs i associacions. La última d’elles ha estat la Gala Solidària de la Música i el Ball organitzada per la Junta Local Fallera a benefici de la loable causa que va omplir, anit, el Gran Teatre d’Alzira.

Els pares de Nacho han revetlat hui que, fins ara, ja s’han recaptat al voltant de 20.000 euros, que es destinaran al Grup de Recerca en Cardiopaties de l’Institut d’Investigació Sanitària de l’Hospital la Fe.

Cal recordar que unes 900 persones moren cada any a la Comunitat Valenciana a causa de la mort sobtada. Quan afecta a xiquets i joves sol ser degut a cardiopaties d’origen genètic (miocardiopaties, canalopaties i malalties genètiques de l’aorta), sent la immensa majoria malalties rares.