Mig centenar d’accions i més de 100 artistes en el III Art al Carrer d’Alzira

0
1224
L'alcalde Diego Gómez i la regidora deCultura Aida Ginestar han presentat hui el Festival

 

 

 

 

 

Amb l’objectiu «apropar la cultura al poble» la 3ª edició del Festival Art al Carrer oferirà el proper cap de setmana, mig centenar d’accions en 31 punts diferents de la ciutat, amb la participació de més de 100 artistes, procedents de 20 companyies, segons les dades oferides hui per la regidora de Cultura Aida Ginestar durant la presentació de la mostra.

Es tracta de l’únic festival de carrer que, a nivell nacional, oferix una programación amb la pràctica totalidat de les disciplines artístiques com música, dansa, teatre, mim, circ, art urbà i il.lustració.

Com han explicat l’alcalde Diego Gómez i la pròpia responsable de Cultura, «Art al Carrer pretén universalitzar la cultura al poble i aconseguir que es conega la diversitat cultura del nostre país», amb espectacles molt distints tant professionals com amateurs.

El tècnic de Cultura Jordi Verdú ha destacat la presència d’espectacles internacionals «de qualitat innegable». Mentre la directora de la Casa de la Cultura, Elisa Torremocha, incidia en la participació de 20 intervencions plàstiques, 8 d’elles d’Alzira, i en que el públic podrà «gaudir en directe de les creacions artístiques». Elisa ha resaltat la celebració de la II Jornada d’Il.lustradors, que «l’any passat va resultar molt exitosa», una jornada que «fomenta actituts de respete cap a l’art».

La clau de la cultura

El pressupost de la tercera edició és de 45.000 euros, segons l’alcalde, un festival que «convertix Alzira en la clau de la cultura».

La original mostra artística començarà el divendres dia 28, a les 17:30 h, amb l’espectacle itinerant Klez 80 Circus i culminarà a les 22:40 hores del dissabte amb un espectacular correfocs itinerant de la companyia de Vila-real Produccions Scura. Cal destacar el guardonat espectacle dansa sobre xancles de Maduixa Teatre, «Mulïer», on la companyia de Sueca barreja la dança amb les emocions i la poesia visual.

Riberaexpress