L’ampliació de la carretera d’Albalat finalitzarà en febrer de 2019

0
1046
La carretera d'Albalat ahir al seu pas per l'àrea industrial

 

La Diputació amplia la travessia del polígon Albalat a Alzira per a millorar la seua seguretat vial

 

·        L’actuació, que compta amb un pressupost d’1,5 milions d’euros, ampliarà a 20 metres l’amplària del primer tram

·       L’objectiu és la incorporació de vorals, voreres i un carril bici per a garantir la circulació segura de tot tipus d’usuaris

 L’àrea de Carreteres de la Diputació de València ha iniciat les obres d’ampliació del primer tram de la CV-505 al seu pas pel polígon industrial Carretera d’Albalat, a Alzira. L’actuació té com a objectiu reforçar la seguretat en la circulació dels vehicles, vianants i ciclistes que transiten per ella diàriament.

El projecte, amb un pressupost total d’1.546.481 euros i un termini d’execució de 9 mesos, contempla l’ampliació a 20 metres de l’amplària total de la travessia. Açò suposa la creació de voreres amb arbrat en ombra a banda i banda, la construcció d’un carril ciclopeatonal i la reordenació de la calçada, que passarà a comptar amb una amplària de 10 metres i estarà formada per dos carrils de 3,50 metres, separats per una mitjana d’un metre d’amplària i delimitats per vorals d’un metre a cada costat. A més, es van a remodelar les interseccions existents impedint els girs a esquerres i a generar altres noves per a facilitar la circulació dels vehicles pesats i autobusos.

Les obres per condicionar la travessia de la carretera d’Albalat en el tram de la zona industrial i comercial d’Alzira estaran finalitzades el pròxim mes de febrer segons ha declarat l’alcalde Diego Gómez.

La inversió d’1,5 milions d’euros servirà per a «millorar l’accessibilitat i seguretat» d’aquesta travessia, a més d’eliminar les sèquies dels costats de la calçada i per a construir un carril bici en la marge esquerra de la carretera.

Gómez ha destacat que el tràfic no es tallarà durant les obres que servixen per evitar els girs a l’esquerra, tan sol es farà «quan es procedisca a asfaltar el nou vial» que abastarà des de la redona de Lidl fins a la de la Guitarra.

La primera autoritat local ha recordat que esta obra va ser projectada «per l’anterior corporació i nosaltres no podiem deixar perdre esta important inversió». I que l’actual equip de govern «ha demanat ha demanat la construcció d’un pont per a connectar amb la rotonda de la ITV que seria la solució definitiva per a evitar el col·lapse d’aquesta carretera».

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha visità ahir l’avanç de les obres que es troben en en la seua primera fase.