Les falleres majors d’Alzira imposaran le noves corones a la Verge de la Murta

0
894
Lourdes Burgos i Aitana Carbó

Durant l’any 2018, els alzirenc hem tingut l’oportunitat de celebrar diversos actes i activitats per a commemorar el 125 aniversari de la solemne proclamació, per l’Ajuntament d’Alzira, del Patronatge de La nostra Senyora de la Murta que va anar el dia 6 de maig de l’any 1893 segons la corresponent acta que es conserva en l’arxiu municipal d’Alzira (*Sig.11.301/109).

El pròxim dia 20 d’octubre, a les 19 hores, en la Casa de la Cultura d’Alzira, tindrà lloc la clausura de les activitats commemoratives del 125 Aniversari amb un acte, conduït i presentat per la periodista d’Alzira Radie Mari Carmen Cano Saurina, i que constarà de les següents parts:

– Passada de l’audiovisual que sobre la restauració de l’església del monestir de La nostra Senyora de la Murta ha fet l’equip de la Universitat Politècnica de València, dirigit per la doctora Marina *Sender; que està patrocinat per la regidoria de patrimoni cultural de l’Ajuntament d’Alzira; i compta amb la col·laboració d’Agustín Ferrer, arqueòleg municipal i director del Museu Municipal d’Alzira.

– Concert de la Coral Polifònica “Ciutat d’Alzira” dirigit per D. José Luís Palomares que interpretaren les obres: “Canticorum Jubile” de Haendel i “Glòria” de Vivaldi.

– Obsequi de les noves corones a l’Ajuntament d’Alzira en nom i representació dels alzirencs que van recuperar la història i la imatge de La nostra Senyora de la Murta. Les corones han sigut elaborades artesanalment per l’orfebre local Bernardo Cano Sanz.

– Imposició de les corones a la imatge de La nostra Senyora de la Murta per la Fallera Major i Reyna de les Festes d’Alzira, senyoreta Lourdes Burgos Lancero i per la Fallera Major Infantil d’Alzira, xiqueta Aitana Carbó Alamiros que estaran assistides pels padrins.

– Interpretació, per l’Orfeó “Ciutat d’Alzira”, de el “Himne de La nostra Senyora de la Murta” amb lletra de Juan Bautista Blasco Ferrer i música del mestre Miguel Villar.

La Comissió 125 Aniversari.