Carlet convoca la XXIII edició del Concurs Nacional de Piano

0
711

 

El XXIII Concurs Nacional de Piano enceta el compte enrere amb la presentació de les bases del concurs que organitza el Conservatori Perfecto García Chornet i que arriba a la 23 edició, a hores d’ara en convocatòria biennal.

El concurs manté l’esperit amb què va nàixer ara fa 23 anys i obri la participació a joves pianistes de qualsevol punt d’Espanya que tinguen fins a 24 anys. Es tracta d’un certamen que va impulsar el pianista carletí Perfecto García Chornet amb la intenció de donar oportunitats i projecció als nous talents musicals.

El concurs es dividix en tres categories segmentades per edat. En la categoria A poden participar músics fins a 24 anys, en la categoria B s’admeten pianistes que tinguen fins a 19 anys i en la categoria C fins als 14. Els interessats poden presentar la seua inscripció fins al pròxim 9 de novembre. Sols s’admetran 12 aspirants en les categories A i B, i 15 en la categoria C.

En la realització de les proves classificatòries, l’ordre de l’execució de les obres del programa serà a elecció del candidat. Als concursants de les categories A i B se’ls exigirà l’execució de memòria. Els participants en la categoria A hauran de superar tres proves (eliminatòria, semifinal i final), els de la categoria B dos proves (eliminatòria i final) i els de la categoria C s’enfrontaran a una única prova. Les proves tindran lloc entre el 6 i el 8 de desembre al Conservatori Perfecto García Chornet.

Pel que fa als premis, el certamen està dotat econòmicament amb 6.600  euros,  i s’atorgaran tres guardons en cada una de les categories del concurs.  Els guanyadors del primer premi de la categoria A rebran una dotació econòmica de 2.000 euros, un concert com a solista amb l’Orquestra del Conservatori Perfecto García Chornet al Palau de la Música de València per a la temporada 2019 i un concert com a solista amb l’Orquestra del Conservatori Perfecto García Chornet al Saló d’Actes del Conservatori de Carlet durant el curs 2018-2019.

El guanyador del primer premi de la categoria B rebrà 1.000 euros, el segon premi serà de 500 euros i el tercer premi de 250 euros. Pel que fa a la categoria C, el primer premi serà de 500 euros, el segon premi de 250 euros i el tercer premi de 125 euros. A més, en totes les categories es concedirà el premi especial ‘Perfecto García Chornet’ a la millor interpretació de música espanyola.

L’acte de lliurament de premis es farà el pròxim 8 de desembre al Conservatori Perfecto García Chornet.